Lutgart

Lutgart

Beleef en creëer, start bij Lutgart

Lutgart, nieuwe hippe plek in Beringen!

Met de tijdelijke invulling van de Sinte-Lutgartsite gaat de stad Beringen samen met haar ondernemers, verenigingen en burgers een nieuwe toekomst geven aan de site. Niet door vandaag al concrete plannen te tekenen, wel door samen te experimenteren en te testen wat de rol van deze plek kan worden.

Beleef en creëer

Na de verhuis van de Sinte-Lutgartschool naar de nieuwe scholencampus op Bogaersveld in 2017 staan de gebouwen aan de Brouwerstraat en de Hoogstraat grotendeels leeg.
 Waar het initieel de bedoeling was om hier een klassiek binnenstedelijk winkel- en woonproject te ontwikkelen, is nu gekozen voor een innovatief project, een creatieve hotspot voor iedereen die wil ondernemen, creëren en beleven.
 Het ruwe authentieke karakter van de scholensite, de wirwar aan gebouwen en klaslokalen vormen een uniek decor als tijdelijke locatie voor winkels, horeca, kantoor- of werkruimtes. Lutgart moet een levendige site worden door ook het verenigingsleven hier tijdelijk experimenteel een plaats te geven en de speelplaats om te vormen tot een publieke ruimte met een speels karakter. Ook hier komt er weer ruimte om te creëren, bv. met street art en events.

Start bij Lutgart

Lutgart wordt dé plek waar je als jonge of startende ondernemer terecht kan. Het is de bedoeling om op een laagdrempelige manier winkel-, bureau- of werkruimte ter beschikking te stellen aan ondernemers en makers zodat zij naar hartenlust kunnen experimenteren met nieuwe winkel- en horecaconcepten of dienstverlening. Maar er is ook plaats voor ontmoeting, jeugd, cultuur en sport. Het is deze mix die moet zorgen voor kruisbestuiving, beleving en dynamiek!

De eerste initiatieven op de site zijn gestart.

OP ZOEK NAAR ONDERNEMERS

Geïnteresseerd om ook te starten, te testen, te experimenteren op Lutgart?

Vul dan het inschrijvingsformulier op deze pagina in en mail dit naar lutgart@vastgoedbeheer.com

Alle updates van nieuwe winkels en events kan je volgen via Facebook of via Instagram

meer info: dienst ondernemen, T 011 43 02 04

TOEKOMSTPLANNEN

Vorig jaar is Lutgart als creatieve plek voor pop-ups en startups succesvol van start gegaan.

Om deze ontwikkelingen verder te ondersteunen en Lutgart beter toegankelijk te maken zal een deel van het gebouw langs de Brouwersstraat worden afgebroken. De vroegere speelplaats wordt een meer aantrekkelijke publieke ruimte met groen, zitbanken en wat leuke speeltoestellen. Uiteraard blijft er voldoende ruimte voor het organiseren van events. De stad heeft United Experts als ontwerper aangesteld.

POP-UP BIBLIOTHEEK

Lutgart zal ook tijdelijk een pop-up bib huizen wanneer het bibliotheekgebouw op de collegesite gerenoveerd wordt.

DOCUMENTEN

Presentatie kijkdag 16/3/2019

Werfkant 001
Werfkrant 002

Plan Lutgart februari 2020

LINKS

Facebook
Instagram

Logo Provincie Limburg Logo Lutgart