• Gratis gezinsprogramma Mijn Verhaal

  Mijn Verhaal is een gezinsspel waarbij ouders en kinderen het mijnmuseum al spelenderwijs doorlopen. Via een opdrachtenboekje ontdek je meer over het leven in en rond de mijn, door de ogen van een kind. Wanneer de opdrachten juist uitgevoerd worden, wacht de kids een leuke verrassing!
 • Gratis audiotour in het Mijnmuseum

  In 2014 ontwikkelde het Mijnmuseum een audiotour; hierin vertelt Roberto Pasquali zijn levensverhaal waarbij de mijn van Beringen centraal staat. Daarmee vormt het een ideale aanvulling op een bezoek aan het Mijnmuseum. Nu is de audiotour ‘Mijnmuseum’ ook op je eigen smartphone of tablet te beluisteren. Talrijke authentieke foto’s van het leven in en rond Beringen Mijn geven een visuele ...
 • Met de iPod in het Mijnmuseum !

  Met de iPod-tour (ook voor anderstaligen) bezoek je het Mijnmuseum door de ogen van een ex-mijnwerker en ontdek je zijn sprekend verhaal! Roberto Pasquali neemt je mee op wandeling doorheen zijn leven waarbij de mijnsite van Beringen centraal staat. Grattis, zonder reservatie en beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.
 • Tropische vissen van Amerika

  Johan Egberts uit Tilburg is al 6 keer naar Zuid-Amerika afgereisd om vissen te vangen en te fotograferen in Brazilië, Colombia en Peru. In een samenvattende lezing komen diverse biotopen met de daarin voorkomende vissen aan bod, zoals discusvissen, maanvissen, meervallen, corydorassen, (dwerg)cichliden en zalmen. De presentatie bevat naast de talrijke foto’s van vissen ook video opnamen.
 • Recreatieoord 't Fonteintje

  In dit zeer bosrijke gebied staat de uitkijktoren centraal: hij biedt een indrukwekkend panorama op het typisch Kempische landschap, met zicht op de grote vlakte van het militair domein en het mijnbekken. Het recreatieoord omvat een speeltuin, minigolf, trick-pinbanen, een fit-o-meter en talrijke oergezellige kampeerplaatsen.
 • Sportoase be-MINE Beringen

  Ontdek wat Sportoase be-MINE Beringen je allemaal te bieden heeft: een uitgebreid sportief en recreatief aanbod voor groot en klein, voor jong en oud, ...
 • Naaicafé De Rode Draad - Beringen

  Breien, haken en naaien zijn al enkele jaren aan een echte revival toe. Wil je graag zelf aan de slag met allerhande soorten garen, machines, hippe stofjes, maar heb je weinig zin om er in je eentje aan te beginnen? Kom dan naar De Rode Draad, onze nieuwe naai- en breicafés. Van prille beginnelingen tot de ervaren naaister, we begeleiden iedereen op maat. Je kan steeds instappen wanneer je wil!

Uitgelicht