• Mijnmuseum

  dinsdag 01 januari » woensdag 01 januari
  Kom naar het imposante industriële mijnterrein van Beringen en ervaar de geschiedenis van de Limburgse steenkoolmijnen in een interactieve en multimediale presentatie. Maak kennis met het werk in de ondergrond en het leven rond de mijn. Herbeleef de woelige sluitingsperiode en kom alles te weten over de mijnstreek vandaag!
 • Tentoonstelling 30 jaar kant / Heden en verleden

  dinsdag 01 januari » woensdag 01 januari
  2 x per maand delen 37 leden nieuwe ideeën met elkaar.Deze tentoonstelling is ter gelegenheid van ons 30 jarig bestaan.Om de 5 jaar tonen we zowel classieke als hedendaagse kantwerken.Met behoud van de oude technieken willen we de kantkunst doorgeven aan een volgende generatie. Tevens willen we de kant mee laten evolueren naar de toekomst. Zo kan ieder blijven genieten van deze kunst.
 • Praatcafé

  dinsdag 01 januari » woensdag 01 januari
  Telkens op vrijdag ( om de 2 weken ) is het mogelijk om bij de Draaischijf te Beringen tegen lage en democratische prijzen te eten.Contacteer ons voor een jaarkalender en/of de precieze data.
 • Maximine

  dinsdag 01 januari » woensdag 01 januari
  Het is moeilijk om de nieuwe generatie te laten kennismaken met het mijnverleden. Een computerspelletje leek ons de ideale manier. Laat je kids virtueel kennismaken met de mijngebouwen van Beringen door het gratis spel ‘Maximine’ te spelen.
 • Breiclubje

  dinsdag 01 januari » woensdag 01 januari
  Ik brei, jij breit, wij breien…breien is terug hip!Samen breien is erg gezellig en terwijl je werkt aan je breiwerk maak je een leuk praatje met je mede breisters. Iedereen is welkom, basiskennis is niet nodig, je kan de andere breisters om hulp vragen en zo leren van elkaar. Je mag zelf je garen en patroon meebrengen of wij zorgen voor de nodige materialen als je niet weet wat te maken.
 • Gratis gezinsprogramma Mijn Verhaal

  dinsdag 01 januari » woensdag 01 januari
  Mijn Verhaal is een gezinsspel waarbij ouders en kinderen het mijnmuseum al spelenderwijs doorlopen. Via een opdrachtenboekje ontdek je meer over het leven in en rond de mijn, door de ogen van een kind. Wanneer de opdrachten juist uitgevoerd worden, wacht de kids een leuke verrassing!
 • Gratis audiotour in het Mijnmuseum

  dinsdag 01 januari » woensdag 01 januari
  In 2014 ontwikkelde het Mijnmuseum een audiotour; hierin vertelt Roberto Pasquali zijn levensverhaal waarbij de mijn van Beringen centraal staat. Daarmee vormt het een ideale aanvulling op een bezoek aan het Mijnmuseum. Nu is de audiotour ‘Mijnmuseum’ ook op je eigen smartphone of tablet te beluisteren. Talrijke authentieke foto’s van het leven in en rond Beringen Mijn geven een visuele ...
 • Met de iPod in het Mijnmuseum !

  dinsdag 01 januari » woensdag 01 januari
  Met de iPod-tour (ook voor anderstaligen) bezoek je het Mijnmuseum door de ogen van een ex-mijnwerker en ontdek je zijn sprekend verhaal! Roberto Pasquali neemt je mee op wandeling doorheen zijn leven waarbij de mijnsite van Beringen centraal staat. Grattis, zonder reservatie en beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.
 • Tropische vissen van Amerika

  dinsdag 01 januari » woensdag 01 januari
  Johan Egberts uit Tilburg is al 6 keer naar Zuid-Amerika afgereisd om vissen te vangen en te fotograferen in Brazilië, Colombia en Peru. In een samenvattende lezing komen diverse biotopen met de daarin voorkomende vissen aan bod, zoals discusvissen, maanvissen, meervallen, corydorassen, (dwerg)cichliden en zalmen. De presentatie bevat naast de talrijke foto’s van vissen ook video opnamen.
 • Recreatieoord 't Fonteintje

  dinsdag 01 januari » woensdag 01 januari
  In dit zeer bosrijke gebied staat de uitkijktoren centraal: hij biedt een indrukwekkend panorama op het typisch Kempische landschap, met zicht op de grote vlakte van het militair domein en het mijnbekken. Het recreatieoord omvat een speeltuin, minigolf, trick-pinbanen, een fit-o-meter en talrijke oergezellige kampeerplaatsen.

Uitgelicht