mondmaskers

mondmaskers

Vanaf zaterdag 11 juli is het verplicht om een mondmasker te dragen in winkels, winkelcentra en in andere afgesloten ruimtes waar veel mensen samenkomen. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land beslist.
Het stadsbestuur van Beringen breidt deze verplichting nu verder uit naar kermissen en markten.

mondmasker verplicht

Filters voor je mondmasker van stad Beringen: Hoe ze te gebruiken?

Sinds 4 mei 2020 is het sterk aanbevolen om de mond en de neus te bedekken op openbare plaatsen en op plaatsen waar fysiek afstand houden moeilijk is. Op het openbaar vervoer is een mondmasker of een alternatief dat de mond en neus bedekt zelfs verplicht voor gebruikers van 12 jaar en ouder. Stad Beringen zorgt ervoor zodat elke Beringenaar vanaf 12 jaar over minstens één mondmasker beschikt. Bovendien krijgt elke burger twee filters om te gebruiken dit mondmasker van de stad Beringen. Op die manier biedt je mondmasker extra bescherming. Beschermt de filter voldoende? De filter voldoet aan de eisen voor filterefficiëntie en ademdoorlaatbaarheid van de norm NBN/DTD S 65-001.

 

Mondmasker dragen: ik bescherm jou - jij beschermt mij.
Je ontvangt woensdag 20 mei een mondmasker van de stad Beringen. Maar hoe draag je dit nu precies? Graag geven we je toelichting in dit filmpje.

De filters van de federale overheid ontvang je op 20 mei ofwel bij de tweede bedeling begin juni.

 

mondmasker dragen of niet?