Voedselinzameling interculturele raad

Voedselinzameling interculturele raad

De interculturele raad organiseert in samenwerking met stad Beringen een solidariteitsactie in de vorm van een voedselinzameling. “De actie loopt op wieltjes en we ontvangen positieve feedback. We merken duidelijk op dat de actie door heel Beringen gedragen wordt,” laat schepen van samenleven Hilal Yalçin weten.

De interculturele raad wil via deze solidariteitsactie graag voor een extraatje zorgen in deze bijzondere tijden. Tijdens je normale winkelbezoek aan de supermarkt kan je een product met een lange houdbaarheidsdatum zoals rijst, pasta, groente- en fruitconserven, melk, suiker, … aankopen. Aan de kassa kan je dit product deponeren in een speciaal daarvoor voorziene bak en op die manier personen die het moeilijk hebben steunen.

De actie is al een week aan de gang, daarom geven we graag een overzicht van de ingezamelde producten. Pasta en rijst zijn momenteel het populairst. Tijdens de eerste ophaalronde in de supermarkten op maandag 4 mei kregen we maar liefst 75 kg rijst en 128 zakken pasta bij elkaar.

“De koploper bij de winkels is Grandi. Daar zijn momenteel de meeste producten gedoneerd. Daarnaast heeft de interculturele raad ook heel wat schenkingen mogen ontvangen. Er-pa levert 150 zakken aardappelen, Bakker Bereket voorziet broden en Semersah schenkt 30 pakketten. Ook de Albert Heijn en Spar supermarkt leveren een mooie bijdrage aan deze actie. Het is mooi om te zien dat alle deelnemende supermarkten en handelaars hun beste beentje voorzetten om deze actie te ondersteunen,” vertelt de schepen trots.

Tot slot heeft de interculturele raad enkele donaties op haar rekening mogen ontvangen, dit voor de som van maar liefst 1075 euro. Deze zullen worden gebruikt om de pakketten aan te vullen met verse groenten en fruit, producten met een minder lange houdbaarheid en ook producten met een lange houdbaarheid zullen toegevoegd worden om de pakketten evenwaardig te maken.

De interculturele raad is erg blij dat de actie zo vlot verloopt. Via een extra voedselbedeling op 20 mei zullen de ingezamelde producten verdeeld worden aan zij die er nood aan hebben. De eerste inschrijvingen voor het ontvangen van een pakket zijn al binnen. Ook zal tijdens de voedselbedeling van Sint-Vincentius deze week een flyer meegegeven worden om de actie bij het doelpubliek voldoende kenbaar te maken.

“Het is nog maar eens duidelijk geworden dat de Beringenaren ook in deze bijzondere periode niet twijfelen om hun warm hart te tonen voor solidariteitsacties,” zegt schepen Hilal Yalçin. “Daarom wil ik graag alle deelnemende winkels en de personen die producten gedoneerd hebben van harte bedanken. Bedankt voor jullie inzet!”

Wil jij ook graag deelnemen aan deze actie?  De actie loopt nog tot uiterlijk 13 mei in de Beringse supermarkten:

 • HERBA – Onze-Lieve-Vrouwstraat 15 - 3580 Beringen
 • Proxy Delhaize – Markt 1 - 3580 Beringen
 • AD Delhaize – Pieter Vanhoudtstraat 49 - 3582 Koersel
 • Albert Heijn – be-MINE 6 - 3582 Koersel
 • Er-Pa – Koolmijnlaan 269 - 3582 Koersel
 • KAYA’S Supermakt – Stationsstraat 33 - 3582 Koersel
 • Spar – Tennisstraat 104 - 3582 Koersel
 • Colruyt – Koolmijnlaan 321 - 3581 Beverlo
 • Grandi – Leysestraat 27 - 3581 Beverlo
 • Okay – Paalsesteenweg - 3583 Paal
 • Spar – Sint-Jansstraat 7 - 3583 Paal
 • Carrefour Market Diestersesteenweg 77 - 3583 Paal

Meer nieuws

Uitgelicht