Stad Beringen zet mee de schouders onder de grootste mondmaskermaakactie. Doe jij ook mee?

Stad Beringen zet mee de schouders onder de grootste mondmaskermaakactie. Doe jij ook mee?

Deze week ging de #NationaleNaaiActie, een initiatief van maakjemondmasker.be en impactdays.co, van start die heel België wil mobiliseren om zelf mondmaskers te maken. De ondertussen bekende viroloog Marc Van Ranst juicht deze actie toe. Ook Beringen gaat hiermee aan de slag en roept inwoners op om mee de schouders te zetten onder deze actie.

“Gezien mondmaskers steeds meer een rol zullen spelen in ons dagelijks leven, is er - naast de bedeling van mondmaskers vanuit de stad en de federale overheid – behoefte aan een nevencircuit om bijkomende noden in te lossen. We roepen dan ook onze inwoners op om mee de handen uit de mouwen te steken en samen met ons de ‘mondmasker-makers-uitdaging’ aan te gaan”, kadert burgemeester Thomas Vints. “We stellen vast dat er heel wat solidariteit en goodwill aanwezig is bij onze inwoners. Door samen te werken aan een gericht doel, hopen we deze solidariteit nog meer aan te wakkeren en zichtbaar te maken. In het totaal hopen we op deze manier zo’n 1500 mondmaskers te maken.”

We willen deze mondmaskers verspreiden waar de nood het hoogst is. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan de scholen die binnenkort gedeeltelijk terug opstarten, de kinderopvang en het lokale dienstencentrum de Klitsberg. “Daarnaast willen we ons lokaal talent en vakmanschap in de kijker plaatsen”, vult schepen van Onderwijs en Cultuur An Moons aan. "Ik verwijs hierbij graag naar ons traject ‘Handmade in Beringen’ dat we vorig weekend lanceerden. Met deze actie willen we Beringse talenten uitdagen om met veel passie, kunde en perfectie unieke mondmasker-creaties te maken.”

“De vraag naar mondmaskers is enorm, het aanbod beperkt. Onze lokale economie wordt een onmisbare schakel om te kunnen voldoen aan de nood. We rekenen op de hulp van de  naaiateliers en cursisten ‘snit en naad’.” concludeert schepen van lokale economie Werner Janssen.

Om deze mondmaskers te maken, hebben we voldoende stof en linten nodig. Je kan nog steeds stoffen en linten deponeren via de stoffenbak op het Stedelijk Administratief Centrum, Mijnschoolstraat 88. Wij bezorgen deze stoffen aan de enthousiaste vrijwilligers die zelf niet over de nodige stoffen beschikken.

Zet jij mee de schouders onder deze actie?!

  • Ben je handig of wil je het wel eens proberen: ga naar maakjemondmasker.be en download het patroon en bijhorende werkwijze. Neem hierbij wel de nodige hygiënische maatregelen in acht. Deponeer de mondmaskers vervolgens in de inzamelbox op het SAC.
  • Geen naaitalent maar wil je toch je steentje bijdragen? Deponeer stoffen (katoen, wasbaar 60°) en linten via de stoffenbak op SAC. Dan gaan anderen hiermee aan de slag.
  • Deel zeker ook je creaties of donaties via sociale media #MaakJeMondmasker #NationaleNaaiActie @StadBeringen #BeringenHelpt. Dit om anderen te inspireren en motiveren.

Meer info:

Stad Beringen – dienst samenleven

seger.swerts@beringen.be

T011 430 248

Uitgelicht