Renovatie snelweg E313 en bruggen ter hoogte van Beringen

Renovatie snelweg E313 en bruggen ter hoogte van Beringen

1. Renovatie snelweg E313 en bruggen ter hoogte van Beringen 

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 8 juni met de renovatie van een volgend gedeelte op de snelweg E313 in Limburg. Vanaf het complex Beringen in de richting van Antwerpen vernieuwt AWV de snelweg over een afstand van ongeveer 2,3 kilometer, in beide rijrichtingen. Er worden plaatselijk ook extra pechhavens voorzien aan de buitenkanten en twee bruggen over de snelweg vernieuwd. De werken zullen ongeveer vier maanden duren.

* Duurzaam wegdek in gewapend beton

Het huidige wegdek van de E313 ter hoogte van Beringen is in slechte staat. De rijweg wordt daarom in beide richtingen tot en met de onderfundering vernieuwd. De wegverharding wordt voorzien in uitgewassen doorlopend gewapend beton. Dat is een veel duurzamer materiaal dan asfalt, gelet op het zware vrachtverkeer.

* Extra pechhavens met oog op dynamische spitsstrook

AWV voorziet plaatselijk ook extra pechhavens, met het oog op een eventueel gebruik van de pechstrook als dynamische spitsstrook tot aan het complex Ham. Nog tot 2021 onderzoekt eerst een milieueffectenstudie (project-MER) de mogelijke effecten ervan op mens en omgeving. Tot dan komt er alvast geen extra rijstrook.

* Verkeer snelweg via doorsteken over twee versmalde rijstroken in elke richting

Tijdens de werken aan de ene zijde van de snelweg, kan het verkeer in elke richting over twee versmalde rijstroken blijven rijden op de andere zijde van de autosnelweg. Er worden daarvoor doorsteken in de middenberm gemaakt. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking.

* Op- of afrit complex Beringen elk ongeveer 1,5 maand afgesloten

Door deze werken worden de op- en afritten van het complex Beringen om de beurt voor 1,5 maand afgesloten. Er loopt telkens een omleiding via complex 25a Tessenderlo.

  • Oprit richting Antwerpen afgesloten van zaterdagavond 20 juni tot zaterdagochtend 1 augustus.
  • Afrit Beringen/Paal, komende van Antwerpen afgesloten van vrijdagavond 31 juli tot maandagochtend 14 september.

* Renovatie bruggen Beverlosesteenweg en Rijsselstraat

Ook twee bruggen over de E313 worden grondig gerenoveerd. Tijdens de werken is er op de bruggen beurtelings verkeer mogelijk, met tijdelijke verkeerslichten, uitgezonderd één weekend wanneer de brug over de Beverlosesteenweg volledig wordt afgesloten.

  • Brug Beverlosesteenwegbeurtelings verkeer van maandagochtend 8 juni tot vrijdagavond 14 augustus. Tijdens het weekend van 17 tot 20 juli wordt de brug volledig afgesloten.
  • Brug Rijsselstraat: beurtelings verkeer van maandagochtend 17 tot donderdagavond 20 augustus.

Opgelet: alle datums zijn onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Op  www.wegenenverkeer.be/beringen vind je steeds de meeste actuele informatie. Je kan er ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief. Zo blijft je op de hoogte van het laatste nieuws.

 

 


Meer nieuws

Uitgelicht