Geen fysieke heropening, wel aanhouden afhaaldienst bibliotheek

Geen fysieke heropening, wel aanhouden afhaaldienst bibliotheek

Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen zal de bibliotheek van Beringen maandag niet heropenen. “In onze meerjarenbegroting hebben we een bedrag van bijna 1,5 miljoen euro vrijgemaakt voor de realisatie van een uitbreiding en een verbetering van de bestaande bibliotheek. Om dit kwaliteitsvol te kunnen realiseren zou de bib sowieso tijdelijk sluiten in juni. Gezien de strikte veiligheidsmaatregelen en de nodige tijd om alle voorzorgsmaatregelen goed na te leven, lijkt het ons in deze fase niet opportuun om op de huidige locatie te heropenen,” legt schepen van bibliotheek Jessie De Weyer uit. “Ook het feit dat activiteiten in onze bib toch nog niet mogelijk zijn, speelt een rol in deze beslissing.”

Echter dienen de lezers niet te treuren: de afhaaldienst die in april werd opgezet, blijft gecontinueerd. Via de bibliotheekwebsite en telefonisch kan men nog altijd tot 10 materialen per keer aanvragen en deze op een afgesproken moment afhalen. “Sinds zaterdag 9 mei werd die afhaaldienst trouwens ook uitgebreid naar het weekend: de lezers kunnen dus ook elke zaterdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur hun gereserveerde pakketjes afhalen”, aldus schepen Jessie De Weyer.

Ondertussen bereidt het bibliotheekpersoneel de verhuis naar de tijdelijke pop-up bibliotheek op LUTGART voor. “Als de gezondheidssituatie in het land stabiel blijft, zullen we onze lezers vanaf woensdag 1 juli verwelkomen in onze pop-up bib!” voegt de schepen nog toe.


Meer nieuws

Uitgelicht