Beleef Beringen in 1 app!

Beleef Beringen in 1 app!

“Stad Beringen heeft sinds 19 september 2018 een eigen stadsapp omdat we onze inwoners graag snel en correct willen informeren. Deze stadsapp is een app voor gemeentebesturen om snel en eenvoudig twee-richtingscommunicatie van en naar de burger te faciliteren,” licht burgemeester Thomas Vints toe. “Deze stadsapp werd in 2018 in onze stad gelanceerd als extra communicatiekanaal en werd op dat moment geleverd door de firma ‘Mobicage’, huidige naam van deze leverancier is ‘Onze stadsapp’.”

s-Lim (Smart Region Limburg), heeft ervoor gezorgd dat de stadsapp vanaf dit kalenderjaar ook kan aangeboden worden aan alle Limburgse steden en gemeenten en voorziet een samenwerkingsovereenkomst tussen s-Lim, onze stadsapp en deze steden en gemeenten. De doelstelling van s-Lim is namelijk de Limburgse steden en gemeenten om via samenwerking Limburg te laten uitgroeien tot een smart region. Op dit moment hebben er een 20-tal Limburgse besturen een samenwerkingsovereenkomst lopen bij s-Lim voor deze stadsapp.

Door de overname van de stadsapp van s-Lim voor de Limburgse steden en gemeenten, waakt deze ook over de juiste toepassing van de privacy-wetgeving.  Daarnaast zijn er nog tal van nieuwe mogelijke toepassingen of systemen die kunnen worden aangekoppeld of geïntegreerd, waardoor de communicatie nog efficiënter verloopt.

De teller van onze Beringse stadsapp staat op 3.308 abonnees. Maak jij hier ook al deel van uit? Zo niet, geven we je graag de nodige informatie van wat onze stadsapp voor jou te bieden heeft.

Altijd mee met het laatste (Beringse) nieuws

“Via onze  stadsapp krijg je actuele informatie over Beringen op het startscherm van je smartphone of tablet. Ook is er de mogelijkheid om je eigen profiel aan te maken en  informatie op maat en naar eigen interesse te ontvangen. Zo ben je steeds op de hoogte van wat er te gebeuren staat of wat er heeft plaatsgevonden in onze stad,” zegt burgemeester Thomas Vints.

Bij de start van deze coronatijden lanceerden we een corona nieuwsblok waar je de laatste corona-updates kan volgen. Dit nieuwsblok verspreidt updates van alle nieuwsberichten van de FOD Volksgezondheid, updates vanuit Beringen over het coronavirus, de preventiemaatregelen en de contactgegevens van de FOD volksgezondheid en een link naar de officiële website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

De stadsapp bezorgt je nieuwsberichten van het stadsbestuur. Zo ben je als eerste op de hoogte van verkeershinder en -omleidingen, informatie van Limburg.net en promoties en nieuws van onze lokale handelaars en verenigingen. Allemaal afgestemd op je persoonlijke voorkeur vastgelegd in je profiel-instellingen.

De volledige activiteiten van de UiTagenda vind je ook terug in de app. Je kan deze downloaden in je persoonlijke agenda op je smartphone of tablet, zo verlies je leuke activiteiten zeker niet uit het oog.

Het thuisloket: documenten aanvragen en meldingen doorgeven

Heb je een attest van woonst, een uittreksel uit het bevolkingsregister of een afschrift van de geboorteakte nodig? De stadsapp begeleidt je gemakkelijk naar het thuisloket, zo kan je kosteloos en snel de nodige documenten in je mailbox ontvangen. Dit spaart je een trip naar het administratief centrum uit.

Daarnaast vind je in het thuisloket een meldingskaart terug. Via die meldingskaart kan je meldingen doorgeven aan het stadsbestuur, samen met een foto en correcte locatiebepaling. De app bezorgt je melding aan de juiste stadsdienst.

Stadsapp Beringen

Wil je graag als vereniging, handelaar of zorgverstrekker ook present zijn in onze stadsapp? Stuur dan een mail naar communicatie@beringen.be en je krijgt alle info!

Je kan de Onze Stad App – Beringen gratis downloaden in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android) via het zoekwoord ‘Beringen’.


 


Meer nieuws

Uitgelicht