Volgens Korneel De Rynck was ‘vroeger alles anders’

Volgens Korneel De Rynck was ‘vroeger alles anders’

Op donderdag 12 maart voert de bibliotheek van Beringen ons mee naar het rustige leven van de jaren vijftig. Verwacht geen ernstig relaas over de moeilijke naoorlogse realiteit, maar een  boeiende en vermakelijke lezing. “Verrassend voor de jongere generaties en bijzonder herkenbaar voor wie een dagje ouder is,” weet schepen van bibliotheek Jessie De Weyer.

Historicus en schrijver Korneel De Rynck maakte met zijn boek 'Vroeger was alles anders' een reconstructie van het dagelijkse leven in het Vlaanderen van de jaren '40 en '50. Hoe aten en dronken, woonden en werkten we vlak voor Expo '58 en de golden sixties? Met nostalgische foto's en treffende anekdotes toont het boek ons hoe snel de wereld verandert.

Deze lezing, gebaseerd op het boek, brengt het leven in de jaren vijftig helemaal terug, met beeldfragmenten en een streepje muziek. Het gaat over schepjes cichorei in de koffie, buurtcinema’s en Leuvense stoven. Maar ook over telegrammen, bedevaarten naar Lourdes en buitentoiletten.

“In samenwerking met de seniorenraad willen we de verbeelding van de jongere generaties prikkelen en mikken we op een ontspannen avond vol leuke weetjes en grappige anekdotes,” besluit schepen van samenleven Hilal Yalçin.

Bijwonen van de lezing kan voor 3 euro en met voorafgaande inschrijving via bibliotheek@beringen.be, T 011 45 08 10 of via de infobalie van de bib. We gaan van start om 20.00 uur.

Uitgelicht