Jeugdboekenmaand ‘Wat doet kunst?’

Jeugdboekenmaand ‘Wat doet kunst?’

Jeugdboekenmaand ‘Wat doet kunst?’

De bibliotheek organiseert in maart  de jeugdboekenmaand. Dit is het grootste boekenfestival voor kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar. “Met de slogan ‘Wat doet kunst?’ zetten we dit jaar het thema kunst centraal,” laat schepen van bibliotheek Jessie De Weyer weten.

Via verschillende activiteiten en in samenwerking met de Beringse scholen wil de bibliotheek vooral nadruk leggen op kunst als prikkel voor ieders fantasie en nieuwsgierigheid. Zo laten Beringse scholen hun leerlingen onder andere in een kunstwerk stappen, een kunstwerk in scène zetten en er een interpretatie aan geven. De resultaten zijn tijdens de maand maart te bewonderen in de bibliotheek. Verder is er nog ‘Hierperdebieb’ en de tentoonstelling rond poëzie en kunst.

 

Hieperdebieb op woensdag 4 maart

Op 4 maart wordt de bibliotheek omgetoverd tot een heus activiteitencentrum voor kinderen tot 15 jaar.  “Je kan luisteren naar een poppenkastverhaal, je laten schminken of je haar laten omtoveren tot een knotsgek kapsel, een glittertattoo laten zetten, de codes kraken van een inscapebox, naar verhaaltjes gaan luisteren, een schilderijtje knutselen, een bladwijzer maken met handlettering, … Kortom, voor ieder wat wils! Ook trakteren we de kinderen op iets lekkers en zorgt clown Fido voor de animatie,” licht schepen De Weyer enthousiast toe.

De activiteiten gaan door van 13.00 tot 16.00 uur en zijn gratis. Een voorafgaande inschrijving via e-mail naar cindy.minten@beringen.be of aan de infobalie van de bib is wel verplicht.

 

Poëzie & Kunst - Thema ‘Zee en strand’

Voor de 4de keer slaan de stad Beringen, de Beringse scholen en de Academie voor Beeldende kunsten van Heusden-Zolder de handen in elkaar voor dit project. De Academie heeft mooie kunstwerkjes gemaakt rond het thema ‘zee en strand’ en de leerlingen van de Beringse scholen hebben deze werkjes als inspiratiebron gebruikt om mooie gedichten te schrijven.

“Op 8 maart openen we de tentoonstelling in samenwerking met de kinderschepenen van cultuur en van bibliotheek,” zegt schepen van cultuur en onderwijs An Moons. Hiranur Cukerjildiz en Batuhan Demirci, respectievelijk kinderschepenen van cultuur en bibliotheek, vervullen maar al te graag hun ambassadeursrol om op die manier een brug te slaan naar de leeftijdsgenoten en de interesse van de jonge Beringenaren te prikkelen.

Iedereen is welkom op zondag 8 maart vanaf 13.30 uur in de galerij van het Casino. Ook op zondag 15 en 22 maart is de tentoonstelling geopend voor het publiek, telkens in de namiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Uitgelicht