Bert Gabriëls zet MOOOV-filmfestival in de kijker met extra voorstelling in CC Beringen!

Bert Gabriëls zet MOOOV-filmfestival in de kijker met extra voorstelling in CC Beringen!

MOOOV-filmfestival, het enige filmfestival in Limburg, komt weer dichterbij. MOOOV geeft je de kans om andere culturen te leren kennen, je eigen leefwereld los te laten en door de ogen van de ander te kijken. Het festival brengt de wereld in huis door een uitgebreid aanbod van films uit alle uithoeken van de planeet te presenteren. In Beringen gaat het MOOOV-filmfestival door van 23 april tot 4 mei in The Roxy Theatre.

“Met de voorstelling ‘Op Drift’ van Bert Gabriëls willen we de kick-off geven van de promotiecampagne rond MOOOV-filmfestival,” vertelt schepen van cultuur An Moons.

“’Op Drift’ is geen pure comedyshow, maar een theatrale presentatie waarin de thema's vluchtelingen, migratie en integratie op een luchtige en bevattelijke manier aan bod komen. In ‘Op Drift’ zoekt Bert antwoorden op de vragen waar veel mensen vandaag mee zitten. Waarom vluchten mensen? Waarom kiezen sommigen voor Europa? Kunnen we een deel opvangen? Mogen we eisen dat ze zich aanpassen? En kunnen mensen wel samenleven met verschillende culturen en godsdiensten? Deze show wil al deze vragen tegen het licht houden en aftoetsen tegen de huidige wetgeving en alle beschikbare cijfers,” aldus schepen van cultuur An Moons.

“De officiële openingsfilm van het MOOOV-filmfestival is For Sama, een docu waarin regisseur en journalist Waad al-Kataeb met haar camera de Syrische opstand tegen dictator Assad in rebellenbolwerk Aleppo vastlegt. For Sama was trouwens ook genomineerd voor een Oscar. De link met Bert Gabriëls was snel gelegd, hij volgde in januari 2016 voor het programma ‘Terug naar Eigen Land’ mee de route die vluchtelingen volgen vanuit Syrië naar Europa,” weet schepen van samenleven Hilal Yalçin.

Bert Gabriëls komt op dinsdag 24 maart om 20.15 uur naar Casino Beringen met zijn voorstelling ‘Op Drift’. We willen graag zoveel mogelijk volk betrekken en bereiken, daarom hebben we bewust de toegangsprijs laag gehouden. Een ticket kost € 10 in VVK en € 12 aan de kassa. Mensen die een reductie genieten betalen € 9 en abonnees van CC Beringen kunnen een ticket voor € 8 aanschaffen. Maar dit is niet alles! Kom je naar de voorstelling van Bert Gabriëls, dan krijg je een kortingsbon van € 5 die je kan gebruiken tijdens het MOOOV-filmfestival. Je kan deze dan inruilen voor één van de geselecteerde wereldfilms in The Roxy Theatre.

Meer info: www.ccberingen.be voor de voorstelling van Bert Gabriëls en www.theroxytheatre.be voor het MOOOV-filmfestival.

Uitgelicht