MOOOV-filmfestival gaat niet door in The Roxy Theatre maar wel digitaal!

MOOOV-filmfestival gaat niet door in The Roxy Theatre maar wel digitaal!

MOOOV filmfestival, het enige filmfestival in Limburg, zou normaal van 23 april tot 4 mei in The Roxy Theatre plaatsvinden. Gezien de omstandigheden is er door de organisatie en partners zoals Stad Beringen, beslist om met MOOOV Filmfestival 2020 een andere koers te varen. 

Juist in tijden als deze is het ontzettend belangrijk om met de hele wereld in verbinding te blijven door middel van film. MOOOV Filmfestival gaat daarom nog steeds door, maar dan wel in een ander jasje. MOOOV Filmfestival is een evenement waar, naast het vertonen van belangrijke verhalen uit de hele wereld, ontmoeting en dialoog centraal staan. Als het publiek niet naar het Filmfestival kan komen, dan brengt MOOOV de films naar het publiek. 

 

“MOOOV Filmfestival 2020 gaat tijdens de voorziene festivalperiode van 23 april tot 4 mei digitaal door met een geselecteerd aanbod. We verliezen hierbij het sociale aspect van filmbeleving niet uit het oog!”, vertelt schepen van Samenleven Hilal Yalçin.

“Hoewel het festival nog enkele weken van ons verwijderd is, willen we onze verantwoordelijkheid nemen en de verspreiding van COVID-19 helpen voorkomen. We merkten daarnaast dat het moeilijk werd om een kwalitatief festival te organiseren in deze periode. We hopen uiteraard dat The Roxy Theatre en al de partners snel terug aan de slag kunnen. Maar zelfs al heeft het gewone leven zich terug hervat op 21 april, dan zitten we nog met enorme logistieke vraagstukken en onzekerheden in de komende weken. Beter werken we dan aan een kwalitatief alternatief.”, aldus schepen Yalçin.

 

“In het kader van MOOOV Filmfestival stonden er ook heel wat randactiviteiten op het programma. Deze kunnen vanzelfsprekend niet doorgaan. Zo was de voorstelling Op Drift van Bert Gabriëls al geannuleerd. De workshop ‘maak je animatiefilm: MOOOVie 4kids’, die in de paasvakantie zou plaatsvinden, willen we verplaatsen naar een latere, nog te bepalen datum. De inschrijvingen blijven behouden voor mensen die al een ticket hebben. Moest de workshop toch geannuleerd worden, zorgen we voor een tegoedbon, net zoals bij de voorstelling van Bert Gabriëls”, weet schepen van Cultuur An Moons.

“We willen toch ook al voorzichtig positief naar de toekomst kijken. De plannen die we hebben om in samenwerking met The Roxy Theatre in het vroege najaar met film rond te trekken in Beringen hebben we zeker nog niet opgeborgen. Dit kan ons ook de mogelijkheid bieden om het MOOOV Filmfestival op een alternatieve manier tot bij de Beringenaren te brengen, en mensen op locatie en in de openlucht samen te laten genieten van film” aldus schepen Moons.

 

Meer info over de genomen maatregelen ivm de voorstellingen: http://ccberingen.be/faq-ccb-en-corona

Voor het MOOOV Filmfestival kan je hier terecht: https://www.mooov.be/

 

An Moons

Schepen van Cultuur

 

Hilal Yalçin

Schepen van Samenleven

Uitgelicht