Tijdelijke verhuis markt Beringen

Tijdelijke verhuis markt Beringen

Door geplande riolerings- en wegenwerken in het centrum van Beringen verhuist de wekelijkse woensdagmarkt vanaf 1 juli en dit zolang de werken duren. “We hebben ervoor geopteerd om de markt in het centrum te houden zodat de horeca en winkels nabij blijven,” legt schepen van ondernemen en lokale economie Werner Janssen uit.

De traditionele opstelling wijkt uit naar de Hoogstraat, Onze-Lieve-Vrouwstraat, Stadswal en Brouwersstraat. “Om dit alles zo goed mogelijk te laten verlopen, worden de verkeersregels tijdelijk aangepast.  De volgende straten worden tijdens deze periode afgesloten: Blijkstraat ter hoogte van huisnummer 13, Hoogstraat ter hoogte van de markt, Brouwersstraat ter hoogte van de Paalsesteenweg, Onze-Lieve-Vrouwstraat ter hoogte van de Burgemeester Geyskensstraat, de Stadswal ter hoogte van de Brugstraat en de Brugstraat ter hoogte van de Kasteletsingel. In deze straten zal parkeren en stilstaan niet mogelijk zijn op woensdag van 6.00 tot 14.00 uur,” weet schepen van verkeer Jean Vanhees.

Geen nood, je hoeft je wekelijks bezoek niet uit te stellen en je vertrouwde kraampjes niet mis te lopen! De wekelijkse markt blijft even veelzijdig als voordien, met gevarieerde producten zoals voeding, kleding, textiel, juwelen, bloemen, planten, … De nieuwe opstelling werd zowel schematisch, als met bijhorende foto’s van de handelaars en hun producten gebundeld in een brochure en breed verspreid. “Ook tijdens de eerstkomende markten zullen we deze infoboekjes blijven uitdelen,” aldus schepen Janssen.

Verder is er voldoende parkeergelegenheid voorzien. Meer bepaald aan de parking van de Step op Paalsesteenweg en aan de oude VTI gebouwen aan de Blijkstraat. Ook de bewoners van de Onze-Lieve-Vrouwstraat, Kruiwagenstraat, Stadswal, Brouwersstraat en Hoogstraat kunnen best op dinsdagavond hun wagen hier parkeren.

“Onze handelaars rekenen nu meer dan ooit op jullie steun! Onze stadsdiensten hebben geprobeerd om je wekelijkse bezoek, ook in deze veranderde omstandigheden zo aangenaam mogelijk te houden. Ik kijk er alvast naar uit om jullie daar te ontmoeten!” voegt schepen Janssen nog toe.

Nuttige informatie om mee te geven aan de bewoners: de huisvuilophaling in de straten waar de markt staat opgesteld, zal ’s morgens vroeg tussen 6.20 en 7.00 uur gebeuren.

Ook via digitale weg kan je de nodige informatie raadplegen. Neem dus zeker een kijkje op www.beringen.be of via onze stadsapp op je smartphone of tablet!

 


Meer nieuws

Uitgelicht