Stad Beringen plaatst 21 extra digitale zone 30-borden aan scholen.

Stad Beringen plaatst 21 extra digitale zone 30-borden aan scholen.

“Begin dit jaar ontvingen we een subsidie van de Vlaamse overheid  voor de aankoop van 21 extra digitale zone 30-borden.  Dankzij deze subsidie kunnen we de veiligheid in de buurt van onze scholen verhogen” legt burgemeester Thomas Vints uit. “We zijn erg dankbaar voor deze ondersteuning van de Vlaamse overheid. De Vlaamse overheid neemt de helft van het aankoopbedrag van de digitale borden voor haar rekening. De andere helft betaalt de stad.”

De digitale zone 30-borden bevinden zich in de buurt van een 10-tal scholen: ’t Klavertje, De Berk, De Buiteling (Meldertsesteenweg), Westakker, De Step, SBS Korspel, Hand in Hand, De Beerring (Oude Baan en Pieter Breugelstraat), OBAMA en ’t Ateljeeke. Schepen van Verkeer Jean Vanhees vertelt: “Die digitale borden zijn een aanvulling op de al aanwezige verkeersveilige maatregelen. Zo voorzien  we al octopuspalen en omegabeugels aan de schoolpoorten  die de automobilisten moeten waarschuwen. In enkele schoolbuurten staan daarnaast al digitale zone 30-borden.  Met de komst  van deze nieuwe borden willen we de bestuurders waarschuwen  om extra alert te zijn.” De digitale borden worden allemaal in een straal van 100 meter rondom de school geplaatst. Ze zijn afgestemd op de schooluren en branden voor- en naschools en soms tijdens de middagpauze.

“Dit is  niet de laatste actie in het kader van veilige schoolomgevingen” laat  schepen Vanhees nog weten. “Kinderen veilig naar school laten gaan blijft een topprioriteit voor het stadsbestuur. In het fietsrapport behaalde Beringen een knappe achtste plaats, maar uit de resultaten bleek dat we nog een extra tandje moeten bijzetten wat veilige schoolomgevingen betreft. We zetten dit alvast bovenaan op onze agenda.”

 

Uitgelicht