Online aanvraag parkeerkaart +3,5 T mogelijk via de stadswebsite!

Online aanvraag parkeerkaart +3,5 T mogelijk via de stadswebsite!

Begin mei maakte stad Beringen bekend dat het parkeerkaarten zal invoeren voor Beringse bestuurders van +3,5T – voertuigen.  Vanaf vandaag is het mogelijk om een online aanvraag in te dienen via de website van de stad. Er moet rekening gehouden worden met een aanvraagtermijn van 10 werkdagen.

Enkel bestuurders van voertuigen +3,5T die gedomicilieerd zijn in Beringen kunnen een aanvraag doen. Voor het vervolledigen van de aanvraag dien je een kopie van het inschrijvingsbewijs bij de aanvraag te voegen. Houd dit dus bij de hand wanneer je je aanvraag doet. “We koppelen de parkeerkaart aan de nummerplaat van het voertuig. De kaart is geldig tot 31 december en zal dus jaarlijks vernieuwd moeten worden. Zo behouden we een duidelijk overzicht op het aantal bestuurders in het bezit van een +3,5T voertuig die gebruik willen maken van een parkeerplaats. Ook kunnen we zo controle houden over de uitgedeelde parkeerkaarten” vertelt schepen van Mobiliteit Jean Vanhees.

Goed om weten is dat de parkeerkaart niet is gekoppeld aan een specifieke parkeerplaats. Deze kaart geeft je enkel het recht om gebruik te maken van de voorziene parkings voor voertuigen +3,5T op het grondgebied van Beringen. Daarnaast moet de parkeerkaart duidelijk zichtbaar tegen de zijruit aan de bestuurderskant zijn geplaatst. Dit is belangrijk wanneer de politie controles uitvoert. De stad kan niet garanderen dat elke bestuurder steeds een parkeerplaats heeft. Overweeg eventueel om de vrachtwagen op het bedrijf te parkeren in plaats van deze mee naar huis te brengen. Bestuurders die niet in Beringen gedomicilieerd zijn worden doorverwezen naar de vrachtwagenparkings langs de E313 en de E314.

Schepen Vanhees benadrukt: “In de komende weken zullen de verkeersborden aan de parkings voor voertuigen +3,5T aangepast worden, vraag dus tijdig je parkeerkaart aan en houd rekening met de wachttijd van 10 werkdagen na aanvraag.”

Op onze website kan je de nodige informatie terugvinden alsook een online aanvraag indienen via: https://beringen.be/E_Loket/Producten/P/Parkeren_voor_voertuigen_3_5_ton

Indien je vragen hebt over het online indienen van een aanvraag voor deze parkeerkaart kan je een mailtje sturen naar verkeer@beringen.be   

 

Uitgelicht