Bijkomende financiële maatregelen voor Beringse handelaars en verenigingen na coronacrisis

Bijkomende financiële maatregelen voor Beringse handelaars en verenigingen na coronacrisis

Stad Beringen neemt bijkomende maatregelen om handelaars en verenigingen getroffen door de coronacrisis te ondersteunen. “Eerst en vooral hebben we besloten dat verenigingen en handelaars die stedelijke infrastructuur in concessie hebben, deze niet moeten betalen voor de maanden maart, april en mei. Ook de mogelijke boetes voor het annuleren van reservaties voor culturele en sportinfrastructuur zullen we niet aanrekenen. Daarnaast stellen we innames van openbaar domein tijdens de lockdown van maart tot en met mei vrij van belasting,” legt schepen van financiën Tijs Lemmens uit.

De cafetaria’s in de stedelijke infrastructuur vallen onder de beslissing van de concessies.  Schepen van Lokale Economie Werner Janssen voegt toe: “Om de horeca verder te ondersteunen als één van de hardst getroffen sectoren, hebben we besloten geen terrasbelasting te heffen voor 2020. Ook moeten markt- en kermiskramers geen standgeld betalen voor de markten en kermissen die niet zijn doorgegaan. Dit lijkt een evidentie, maar dat is nu formeel besloten. Tot slot werd het aandeel van stad Beringen in de huur op Lutgart ook voor drie maanden vrijgesteld voor alle huurders daar.”

“De extra middelen die Vlaanderen heeft vrijgemaakt voor Beringen maken deel uit van een participatief traject. De verschillende verengingen werden al bevraagd en op basis daarvan gaan we na hoe we hen over de verschillende domeinen heen het beste kunnen ondersteunen,” besluit Tijs Lemmens.

 

Uitgelicht