Beringen verplicht mondmaskers op markten en kermissen

Beringen verplicht mondmaskers op markten en kermissen

Vanaf morgen is het verplicht om een mondmasker te dragen in winkels, winkelcentra en in andere afgesloten ruimtes waar veel mensen samenkomen.
Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land beslist. Het stadsbestuur van Beringen breidt deze verplichting nu verder uit naar kermissen en markten.

“Deze verplichting gaat eveneens vanaf morgen in,” legt schepen van lokale economie en ondernemen Werner Janssen uit.
“Zo zal het dragen van een mondmasker op zondag 12 juli al verplicht zijn op onze wekelijkse markt in Paal. De markt van Beringen-centrum op woensdag en Beverlo op vrijdag, volgen volgende week."

De uitbreiding gebeurt in overleg met de betrokken sectoren. Zowel de marktkramers als kermisorganisatoren worden geïnformeerd en bevraagd, om zo tot een gedragen en veilige oplossing te komen.

Op dit moment is een mondmasker al verplicht in het openbaar vervoer en bij contactberoepen. Vanaf zaterdag wordt deze verplichting dus uitgebreid, in Beringen zelfs tot en met de markten en de kermissen.

“Het dragen van een mondmasker is belangrijk voor de veiligheid en gezondheid van marktkramers én bezoekers. We willen absoluut een heropflakkering van het coronavirus vermijden. Deze nieuwe regel is een aanvulling op de beslissing van het overlegcomité van de verschillende regering op donderdagavond,” zegt burgemeester Vints.
“We hebben de voorbije maanden gezien dat Beringen een warme en solidaire stad is. De meerderheid van de inwoners volgden de richtlijnen tegen de verspreiding van het coronavirus goed op. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook nu het geval zal zijn.”

Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een boete.
Het stadsbestuur roept de inwoners op om verantwoordelijkheidszin aan de dag te leggen, de verplichtingen na te leven en elkaar respectvol te benaderen.


Meer nieuws

Uitgelicht