Stad Beringen strijdt samen met Logo Limburg en ‘Beringen gezond’ tegen kanker

Stad Beringen strijdt samen met Logo Limburg en ‘Beringen gezond’ tegen kanker

Stichting tegen Kanker, Kom op tegen Kanker, specialisten en nog zovele anderen werken elke dag aan genezingskansen voor mensen die strijden tegen kanker.
Stad Beringen wil tijdens de maand september dan ook extra aandacht geven aan dit toch wel gevoelige thema, waar helaas ieder van ons vroeg of laat in zijn of haar nabije omgeving mee te maken krijgt.
De stad organiseert deze maand een tijdelijke tentoonstelling in de bib over preventieve bevolkingsonderzoeken naar kanker en nodigt Leander Verdievel, ook ex-kankerpatiënt, uit als bedenker van de tv-reeks ‘Gevoel voor tumor’.
Daarnaast doet de bib enthousiast mee aan het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker!

 

Stad Beringen slaat graag samen met de bib en de stedelijke gezondheidsraad de handen in mekaar voor deze activiteiten. Op die manier streeft onze stad, die werd erkend als ‘Gezonde en hartveilige gemeente', naar meer gezondheidskansen voor iedereen.

 

EXPO ‘Kankerpreventie  - 3 bevolkingsonderzoeken in beeld’ in de bib

Schepen Jessie De Weyer: “De Vlaamse overheid organiseert en financiert drie bevolkingsonderzoeken ter preventie voor kanker. De drie bevolkingsonderzoeken naar kanker sporen respectievelijk borstkanker, baarmoederhalskanker en dikkedarmkanker op.”
Logo Limburg heeft een tijdelijke expo geplaatst in de bib over deze drie bevolkingsonderzoeken die levens kunnen redden door vroegtijdige opsporing.
De deelname aan de drie preventieve onderzoeken in Beringen liggen iets boven het Limburgse gemiddelde. “We zijn tevreden met dit resultaat”, vertelt schepen Hilal Yalcin, “maar we streven ernaar om de percentages op te trekken naar 65 % tegen 2020.”

Kom je dus tijdens de maand september tijdens de openingsuren van de bib zeker informeren over deze preventieve onderzoeken via deze interessante pop-up tentoonstelling.

 

Plantjesweekend ‘Kom op tegen kanker’

Daarnaast doet stad Beringen ook weer enthousiast mee met het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker. Het Plantjesweekend viert dit jaar een bijzondere verjaardag.
Al voor de 25ste keer zullen honderdduizenden azalea’s hun weg vinden naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen.
Het belooft dus een extra speciale editie te worden. Kruis 11 tot en met 14 september daarom nu al aan in je agenda en koop een plantje in de bib, op de markt of aan de Spar of de Colruyt!

 

Gevoel voor tumor  - Leander Verdievel in de bib
Donderdag 12 september om 20.00 uur

Schepen Hilal Yalçin: “We hebben bovendien Leander Verdievel uitgenodigd voor een lezing waarbij hij zijn verhaal en ervaringen vertelt over de diagnose ‘kanker’”

Op donderdag 12 september om 20.00 uur in de bib vertelt Leander een eerlijk & taboeloos verhaal over kanker als ex-kankerpatiënt en als bedenker/scenarist van Gevoel voor tumor.

In deze  lezing praat hij met een lach en een traan over hoe het is om kanker te krijgen en hoe dat je hele bestaan én dat van iedereen om je heen op zijn kop zet.
Tegelijk probeert hij zo om patiënten maar ook de artsen en zorgkundigen van de toekomst een beter beeld te geven van wat kanker nu echt met een mens doet.

Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

Schrijf je in via bibliotheek@beringen.be, via T 011 45 08 10 of aan de infobalie van de bib.

Uitgelicht