Dag van de Kinderbegeleider: Stad Beringen zet kinderbegeleiders in de bloemetjes

Dag van de Kinderbegeleider: Stad Beringen zet kinderbegeleiders in de bloemetjes

Op zaterdag 12 oktober is het ‘Dag van de Kinderbegeleider’. Op die dag krijgen kinderbegeleiders terecht complimenten omdat ze elke dag van de kinderopvang een fijne en warme plek maken waar elk kind zich goed voelt. Ook in Beringen worden ze dan extra in de bloemetjes gezet!

Naar aanleiding van de Dag van de Kinderbegeleider riep de Lokale adviesraad Kinderopvang alle (groot)ouders en kinderen op, om een compliment te schrijven op een speciaal hiervoor ontworpen complimentenkaartje met de slogan ‘Jij laat elk kind groeien en bloeien!’. Dit compliment mogen ze overhandigen aan de kinderbegeleiders.

Schepen Hilal Yalçin gaat nog een stapje verder: “Als dank voor hun dagelijkse en enthousiaste inzet worden de kinderbegeleiders extra verwend met een fruitmand of een workshop en een persoonlijke bedanking! Zo willen we onze onthaalgezinnen, kinderdagverblijven en Initiatieven voor Buitenschoolse Kinderopvang erkennen voor hun dagelijkse inzet om onze baby’s, peuters en kinderen in Beringen met zoveel liefde en zorg op te vangen.”

De actie ‘Dag van de Kinderbegeleider 2019’ is een samenwerking tussen Kind en Gezin, VVSG-Steunpunt Kinderopvang, SOM, Vlaams Welzijnsverbond, Federatie kinderopvang, VCOK, Limburgs Steunpunt Kinderopvang, Felies, 3WPlus en Landelijke Kinderopvang. Ook op sociale media worden kinderbegeleiders in Vlaanderen op 12 oktober in de bloemetjes gezet met de begeleidende hashtag #dagvandekinderbegeleider.

Meer info? Neem contact op met:

Stad Beringen, dienst samenleven, kinderopvang@beringen.be, 011 43 03 71.

Uitgelicht