‘beestige zomer in mijn stad’ bundelt zomeraanbod in Beringen

‘beestige zomer in mijn stad’ bundelt zomeraanbod in Beringen

Voor het 6e jaar op rij bundelt de stad Beringen het vakantieaanbod in de brochure ‘beestige zomer in mijn stad’. Deze zomervakantiebrochure moet het diverse aanbod aan vakantiekampen, activiteiten en opvanginitiatieven voor kids en tieners op een overzichtelijke wijze bekendmaken.  Zo helpen we alle ouders, kinderen en tieners om van hun zomervakantie een leuke tijd te maken.

Schepen van jeugd en recreatie, Jessie De Weyer: ‘Ik ben verheugd om kinderen en tieners op deze manier de weg te wijzen naar het ruime aanbod in Beringen.
In onze zomerbrochure vinden ze niet enkel het vakantieaanbod van de stedelijke diensten, maar ook dat van zeer gewaardeerde lokale organisatoren.
Het is één van de manieren om de grote vraag rond vrijetijdsbesteding tijdens de zomervakantie te beantwoorden.”

Ook schepen van welzijn, Hilal Yalcin is blij met dit initiatief: “Ook vanuit de Initiatieven voor Buitenschoolse Kinderopvang ervaren we reeds enkele jaren een stijgende vraag naar kinderopvang tijdens de vakantieperiodes. Ondanks de continue inspanningen, blijkt de vraag groter dan het aanbod. We blijven ons de komende jaren engageren om samen met onze partners voldoende én kwaliteitsvolle opvang te organiseren in Beringen, voor alle gezinnen.”

Beide schepenen beamen dat dit aanzienlijk verruimd aanbod enkel mogelijk is door afstemming vanuit de stadsdiensten én in samenwerking met lokale partners.  Dit betekent niet alleen dat meer kinderen kunnen genieten van gevarieerde en leuke activiteiten, maar ook dat ouders hun werk en gezin vlotter op mekaar kunnen afstemmen.

De zomervakantiebrochure wordt binnenkort via de scholen verspreid. Check dus zeker de boekentas van je kind.
Verder is hij online terug te vinden op de website van de stad Beringen: www.beringen.be/jeugd en op de facebookpagina’s van de betrokken diensten.

Uitgelicht