Week van de opvoeding 2019

Week van de opvoeding 2019

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei en maakt opvoeden en ouderschap op een positieve manier zichtbaar. In Beringen vieren we dit op zaterdag 18 mei van 10.00 tot 13.00 uur met een verwenmoment voor jonge gezinnen in de bibliotheek.

Op het programma:

  • Boekstartdag

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven, goed voor de taalontwikkeling, en zo belangrijk voor de gehele ontwikkeling van je kind. Wist je dat de stad Beringen samen met Kind en Gezin alle baby's van 6 maanden en peuters van 15 maanden gratis boekjes en leestips geeft? Het eerste pakketje krijg je als jonge ouder bij Kind en Gezin, het tweede pakket kan je ophalen in de bib. Heb je je pakketje nog niet afgehaald? Kom even langs en ontdek het plezier van voorlezen!

  • Workshop Fitbaby

Heb je zin in een workout samen met je baby? Maak dan kennis met Fitbaby, een figuurtraining workout voor de mama en tussendoor babymomenten waarin je de ontwikkeling van je baby stimuleert.
Zaterdag 18 mei van 10.30 tot 11.30 uur of van 12.00 tot 13.00 uur;
Meenemen: Een oefenmatje, water en een knuffel en/of speelgoedje voor je kindje. Gemakkelijke kledij (ook voor je kindje) en sportieve schoenen aandoen.

  • Stedelijke babyborrel

De stedelijke gezinsraad nodigt alle gezinnen uit met een kindje geboren in 2018 voor de ‘stedelijke babyborrel’. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. De jonge ouders en hun kindje worden extra in de watten gelegd door de leden van de gezinsraad.

  • Verwenactiviteiten Huis van het Kind Beringen

Maak kennis met het aanbod voor jonge gezinnen in Beringen via de opvoedingswinkel, IN-Zetje, Kind en Taal, Domo, Landelijke kinderopvang en de Gezinsbond.
Laat je zoon of dochter een glittertattoo plaatsen, knutselen, gezelschapsspelletjes spelen, schminken of kinderyoga uitproberen. Proef eens van lekkere fruitpap en maak kennis met het aanbod van de bib en de andere diensten.

Organisatie: Bibliotheek Beringen, de stedelijke gezinsraad Beringen en het Huis van het Kind Beringen.Check de website beringen.bibliotheek.be voor meer info!
Info: Bibliotheek Beringen, Graaf van Loonstraat 2, T 011 45 08 10, www.beringen.be/bibliotheek.

Uitgelicht