Vrijdag 17 mei IDAHOT: Beringen kiest kleur en hangt de Regenboogvlag uit.

Vrijdag 17 mei IDAHOT: Beringen kiest kleur en hangt de Regenboogvlag uit.

IDAWAT? Vandaag, 17 mei is het IDAHOT, Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie. Alle Vlaamse en Brusselse regenbooghuizen roepen lokale overheden op om de regenboogvlag aan hun stadhuis uit te hangen.
 
Exact 29 jaar geleden schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit uit de lijst van de geestesziekten. Sindsdien staat 17 mei symbool voor dit initiatief. ‘Ook Beringen neemt al een aantal jaren deel aan deze actie. ‘Hiermee toont de stad haar solidariteit in de strijd tegen holebi- en transfobie en hangen we de regenboogvlag uit aan het Stedelijk administratief Centrum en het Casino laat burgemeester Thomas Vints weten’. Ook de bib brengt het thema onder de aandacht dezer dagen via een infostand met boeken en films.
 
Deze actie past in een lokaal beleid rond Holebi’s en Transgenders. Zo namen we eerder dit jaar een aantal initiatieven omtrent de zichtbaarheid van het thema vult burgemeester Thomas Vints aan: een filmavond tijdens MOOOV filmfestival in samenwerking met Regenbooghuis Limburg en een Valentijnsactie rond biseksualiteit op de markt van Beringen-centrum. Een samenwerking die de komende jaren alleen nog maar zal groeien.
 
Thomas Vints
Burgemeester
 
Hilal Yalçin
Schepen van zorg, welzijn en samenleven
 
 
Meer informatie:
dienst samenleven, pijler diversiteit en educatie: T 011 43 033 8 of cecile.jannes@beringen.be

Uitgelicht