Stad Beringen verlengt engagement als pleegzorgstad

Stad Beringen verlengt engagement als pleegzorgstad

In 2017 werd Beringen pleegzorgstad. Sindsdien zagen tal van acties  het daglicht: een artikel in B-magazine, infostand op evenementen, een stickeractie op het stedelijk wagenpark en de organisatie van een infoavond voor kandidaat pleegouders.

Schepen Hilal Yalçin: “Ook met het nieuwe bestuur willen we ons engagement als pleegzorgstad verder zetten. Want onze inzet voor pleegzorg heeft effect gehad. Sinds de start van het project vonden al 6 nieuwe gezinnen in Beringen de weg naar pleegzorg. Zo telt Beringen op dit moment 37 pleeggezinnen. Met de hernieuwde samenwerking willen we dit engagement de komende jaren verderzetten om pleegzorg in Beringen bekend te maken en te faciliteren”.

“Om ons engagement kracht bij te zetten, stellen we aan Pleegzorg Limburg een lokaal ter beschikking als neutrale en kindvriendelijke bezoekruimte waar kind, pleegouder en ouder elkaar kunnen ontmoeten”, aldus Hilal Yalçin.

Pleegzorg Limburg staat hierbij in voor de organisatie en begeleiding van de gezinnen. Want voor de kinderen is het contact met de biologische ouders erg belangrijk. Soms is het hierbij nodig om uit te wijken naar een neutrale bezoekruimte.
Tot hiertoe moesten gezinnen uit Beringen hiervoor telkens de verplaatsing maken naar Hasselt. Door vanuit stad Beringen een bezoekruimte ter beschikking te stellen, komen we tegemoet aan de noden van de kinderen en pleeggezinnen in Beringen.

Pleegzorg Limburg is nog steeds op zoek naar pleegoudergezinnen. Mocht je hier interesse voor hebben of meer info over wensen, neem dan een kijkje op de website pleegzorgvlaanderen.be of bel naar het gratis nummer 0800 30181.

Uitgelicht