Meteen verwittigd bij noodsituatie

Meteen verwittigd bij noodsituatie

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in Beringen, willen we onze inwoners graag snel verwittigen. Daarom maakt onze stad gebruik van BE-Alert, dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie.

Sinds begin 2017 werkt de stad samen met BE-Alert, de alarmeringstool van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Dit alarmeringssysteem zorgt er voor dat we iedereen op wie een noodsituatie impact heeft, snel kunnen bereiken.

Op dit moment zijn er 2.772 Beringenaren aangesloten op het nationale alarmeringssysteem BE-Alert. “Dit is te weinig”, vindt burgemeester Thomas Vints, bevoegd voor veiligheid. “We merken dat het aantal aanmeldingen jaarlijks stijgt, maar we willen ervoor zorgen dat iedere Beringenaar op het systeem is aangesloten. Via een sms, mail of een spraakberichtje krijgt onze burger op een heel directe en doeltreffende manier informatie over een noodtoestand en kunnen we hen instructies geven.“

Als stad nemen we verschillende initiatieven om meer Beringenaren te overtuigen om zich aan te sluiten bij BE-Alert.
“We doen dat via de website van onze stad, sociale media en een oproep in b-magazine. Daarnaast zullen we regelmatig aan de BE-Alert testmomenten van de federale overheid deelnemen. Deze test heeft als voordeel dat zowel onze burgers als onze diensten vertrouwd raken met het systeem” aldus de burgemeester.

Registreer je nu

Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Inschrijven is gratis. Schrijf je vandaag nog in!

Iedereen veilig

Maar er is meer. Met de ‘BE-Alert Challenge’ zorg je niet enkel voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.

Jij wil toch ook graag dat je familie en vrienden veilig zijn bij een noodsituatie? Nodig ze dan eenvoudig uit om zich te registreren op BE-Alert via https://www.be-alert.be/nl/challenge/add . BE-Alert stuurt ze in jouw naam een registratiemail.

Andere kanalen

Naast BE-Alert kunt u tijdens een noodsituatie in Beringen ook informatie vinden op de verschillende kanalen van stad Beringen. Volg ons zeker op Twitter en Facebook en op onze website.

Uitgelicht