Leerlingen van SBS Koersel ontdekken stad Beringen digitaal!

Leerlingen van SBS Koersel ontdekken stad Beringen digitaal!

Stad Beringen ontvangt de leerlingen van de Beringse basisscholen al jaren met open armen voor een rondleiding en kennismaking met het aanbod van de stedelijke diensten.
Eén van de leerdoelen van het basisonderwijs is namelijk om het lokale bestuur te leren kennen en voeling te krijgen met het vrijetijdsaanbod in de eigen stad. Daarin schakelen we nu een versnelling hoger en gaan we digitaal.

Burgemeester Thomas Vints: “Beringen is een kindvriendelijke stad en continu op zoek naar mogelijkheden om op alle vlakken te innoveren. We willen onze leerlingen interactiever betrekken bij de kennismaking van onze stad en hen daarom zelf het aanbod laten ontdekken. Daarom ontwikkelde twee studenten van de Hogeschool PXL een digitale introductie voor Beringen.”

Vandaag krijgen de leerlingen van Juf Winde van SBS Koersel de primeur. Via het digitale spel wat draait rond de ontvoering van de burgemeester maken ze kennis met de werking van het stadhuis in Beringen. Dit op een hippe en digitale manier via de app TOURtoDO. Hiervoor deden we beroep op Timo Mertens en Lotte Paredis van Hogeschool PXL.

Lotte en Timo: “In kader van onze studies ontwikkelden we op maat van stad Beringen een aantrekkelijk, digitaal spel waarbij de leerlingen vragen oplossen via een tablet om kennis te maken met het aanbod van de stedelijke diensten. Zo leerden we in praktijk ook kennismaken met het aanbod van een stad en de uitdaging er een aantrekkelijk digitaal spel voor de basisscholen van te maken.”

Leerling Roos: “We vonden het superleuk om de burgemeester te zoeken! Het is tof om met een tablet een spel te spelen waar we ook iets van leren.”

Burgemeester Thomas Vints is alvast tevreden met het project: “Het is belangrijk om kinderen te laten kennis maken met onze stad als organisatie. Dankzij dit spel betrekken we hen ook bij het beleid, laten we hen kennis maken met toekomstige projecten in Beringen, ontdekken ze het aanbod van onze diensten,… En hopelijk brengen ze het spel tot een goed einde zodat ze me redden uit de handen van mijn ontvoerder.”

Vanaf september biedt de stad Beringen deze digitale rondleiding gratis aan voor alle derdegraadsleerlingen van het basisonderwijs in Beringen. De leerkrachten ontvangen vooraf een educatief pakket om de leerlingen voor te bereiden op dit digitaal spel.

We heten ze graag van harte welkom!

 

Uitgelicht