Doe mee en vul het toegankelijkheidsonderzoek over Beringen in!

Doe mee en vul het toegankelijkheidsonderzoek over Beringen in!

Als pilootgemeente was Beringen nauw betrokken bij de ontwikkeling van het kwaliteitstraject ‘Naar een toegankelijke gemeente’, dat in september 2017 voorgesteld is. "Beringen werkt dan ook aan toegankelijkheid in nauwe samenwerking met Inter, het agentschap 'Toegankelijk Vlaanderen'," aldus schepen Hilal Yalcin.

 
Inter wil nu onderzoeken welke info over gebouwen en hun omgeving  inwoners en bezoekers van Beringen nodig hebben voor een goed toegankelijke stad. Zij krijgen nu de kans om ons te laten weten wat zij belangrijk vinden.
Schepen Hilal vertelt: "Toegankelijkheid, dat is ergens geraken en vlot binnen kunnen. Maar ook makkelijk begrijpen hoe een gebouw of omgeving in elkaar zit en er kunnen doen wat je van plan was. En daar stopt het niet. Ook dienstverlening en informatie moeten toegankelijk zijn."

Welke info over toegankelijkheid van gebouwen en hun omgeving heb jij nodig? Laat Inter, het expertisecentrum toegankelijkheid, weten wat jij belangrijk vindt!

Vul de korte vragenlijst in en stuur hem zeker ook naar anderen. Geef ons een zicht op hoe het nog beter kan in Beringen. En bij uitbreiding in alle steden en gemeenten in heel Vlaanderen.

 

Invullen kan tot en met 31 mei! We danken je bij voorbaat!

Hilal Yalcin
schepen van zorg, welzijn en samenleven
 

Uitgelicht