Beringse Vrouwencontactgroep organiseerde debatavond ‘Vrouwen in de politiek’.

Beringse Vrouwencontactgroep organiseerde debatavond ‘Vrouwen in de politiek’.

Dinsdagavond organiseerde de Vrouwencontactgroep in Beringen een debat over diverse thema’s met vrouwelijke kandidaten uit verschillende partijen: Frieda Gijbels (N-VA), Hind Salhane (Groen), Funda Oru (sp.a.), Maryam Jamshid (CD&V), Ayse Yigit (PVDA) en Astrid Puts (open-VLD). Het debat verliep respectvol en er werden interessante thema’s aangekaart zoals pariteit mannen en vrouwen in regeringen, Nederlands als voertaal op de speelplaats, ed.

“Met deze activiteit wil stad Beringen vrouwen informeren over verschillende partijstandpunten naar aanleiding van de bovenlokale verkiezingen aanstaande zondag. De Beringse Vrouwencontactgroep creëerde een platform voor deelnemers en politici om met elkaar in dialoog te gaan over verschillende thema’s. Het was een verbindende en hoopvolle avond met gedreven kandidaten en deelnemers”, zegt schepen Hilal Yalcin. De avond werd afgesloten met een gezellige iftar voor alle aanwezigen.

Stad Beringen organiseert op regelmatige basis activiteiten voor vrouwen uit verenigingen en geïnteresseerde individuen: van een gezellige filmavond, sportlessen tot infomomenten over interessante onderwerpen.
Ben je geïnteresseerd in activiteiten van de Vrouwencontactgroep? Wil je op de hoogte blijven van deze werking? Wil je graag nieuwe mensen leren kennen?
Stuur dan een mail naar: integratie@beringen.be of T 011 43 03 38.

Uitgelicht