Tweede fase werken Posthoornstraat

Tweede fase werken Posthoornstraat

Op maandag 11 maart starten de werken voor de tweede fase van de Posthoornstraat. Het eerste deel werd vorig jaar in opdracht van Aquafin aangelegd, maar nu worden de werken door de stad Beringen uitgevoerd, in samenwerking met Fluvius.

Er wordt in de straat gescheiden riolering aangelegd en ook de fietspaden, die in zeer slechte staat zijn, worden vervangen door bredere en verhoogd aangelegde exemplaren. Ook in de Mijnwinningstraat wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd.
Aannemer Vangeel zal starten ter hoogte van de spoorwegovergang en van daaruit richting Koolmijnlaan werken.

“Doordat de rioleringsbuizen in de straat komen te liggen, wordt de straat volledig afgesloten,” laat schepen Jean Vanhees weten. “Enkel plaatselijk verkeer zal worden toegelaten. Bewoners kunnen tot aan hun woning geraken, hetzij vanuit de Koolmijnlaan, hetzij vanuit de Heerbaan, naargelang de plaats waar de werken zich op dat moment zullen afspelen. Voor het doorgaand verkeer wordt er een omleiding voorzien, die via Stationsstraat/Steenstortstraat loopt of via Beringen-centrum, Koerselsesteenweg en Molendijk.”

Ook de nutsmaatschappijen maken van de gelegenheid gebruik om hun leidingen te verplaatsen of te vernieuwen.
Zo wordt de waterleiding, die nog uit asbestcementbuizen bestaat, volledig vervangen en worden de elektriciteitsleidingen ondergronds gebracht.
Tevens wordt in de straat een nieuwe energiezuinige ledverlichting geplaatst.

Omwille van de werkzaamheden is er ook een wijziging aan de bushaltes op lijn 170 van de Lijn.
De haltes ‘Koersel Posthoorn’ op de Koolmijnlaan en de Posthoornstraat en ‘Stal Weg naar Steenveld’ zullen niet bediend worden.
Er is een tijdelijke halte voorzien op de Heerbaan, nabij de Molendijk.

We verwachten het einde van de werken tegen eind november.

Uitgelicht