Doe jij mee aan de Dag van de Buren?

Doe jij mee aan de Dag van de Buren?

Naar jaarlijkse gewoonte neemt de stad Beringen deel aan de Dag van de Buren. Dit is een internationaal initiatief dat in ons land via de vzw Feest in het Gebouw onder de aandacht wordt gebracht.

Wil jij graag je buren leren kennen maar weet je niet goed hoe dit aan te pakken? Schrikt de voorbereiding van een heus wijkfeest je af en wil je het liever klein houden? Of is elke gelegenheid goed om nog eens samen te komen? Dan is de ‘Dag van de Buren’ zeker iets voor jou! Noteer dus zeker het weekend van vrijdag 24 t.e.m. zondag 26 mei voor een gezellige ontmoeting onder buren.

“Het idee is eenvoudig: buren nodigen elkaar uit voor een hartelijke ontmoeting. Gezellig op het pleintje in de wijk, in de inkomhal van een appartementsgebouw, op het bankje in de straat, of eender waar. Graag een pintje, een glaasje thee, een koekje of een hapje erbij? Vraag elke buurtbewoner om iets lekkers mee te nemen en je krijgt al snel een heus buffet bijeen. De ideale manier om gezellig samen te komen en elkaar beter te leren kennen,” verduidelijkt schepen Jessie De Weyer.

Deelnemende buurten kunnen bij de stad niet alleen terecht voor gratis promotiemateriaal, maar krijgen ook een startpakket met lekkers van Oxfam en versieringen om het geheel op te fleuren.

Zin in een uitdaging? Dit jaar daagt stad Beringen de buurten uit om jong en oud te betrekken. “Met wat klein spelmateriaal en een doe-boekje in het startpakket willen we samen spelen in de buurt over verschillende leeftijden heen stimuleren. Want we geloven dat deze intergenerationele contacten enthousiasme, creativiteit en nieuwe verbindingen creëren” stelt schepen Jessie De Weyer. “Leg daarenboven al jullie momenten met jong en oud vast en bezorg de leukste foto – 1 inzending per buurt – vóór 2 juni aan de stad via lieselot.coppens@beringen.be. De gezelligste foto wordt beloond met een buurtpicknick ter waarde van 100 euro.”

Via B-magazine editie april, facebook, de stedelijke website, flyers en affiches wordt het initiatief in de kijker gezet. Gekende buurtverenigingen worden eveneens gericht aangeschreven.

Meer info of je deelname doorgeven: dienst samenleven, T 011 43 03 57,  lieselot.coppens@beringen.be

Uitgelicht