Stad Beringen vanaf nu ook bereikbaar via WhatsApp!

Stad Beringen vanaf nu ook bereikbaar via WhatsApp!

Beringen gebruikt voortaan een extra communicatiekanaal. Vanaf nu kan je ook meldingen, vragen en suggesties doorsturen via WhatsApp.
Beringen is hiermee één van de eerste steden die deze gratis online berichtendienst aanbiedt.
Hiermee willen we als stad inspelen op de toenemende behoefte van inwoners om digitaal in contact te komen met de stad.

“Want een stad is pas slim als ze de brug slaat tussen de juiste technologie om te communiceren en de behoeftes van haar burgers”, stelt burgemeester Thomas Vints.
“Door verschillende contactmogelijkheden aan te bieden, verlagen we de drempel en komen we tegemoet aan de diversiteit van onze stad.“ 

Het WhatsApp-nummer van stad Beringen is 0474 74 92 03. Het mobiele nummer kan enkel gebruikt worden om WhatsApp- berichten te sturen.
Het is niet mogelijk om ons op dit nummer te bellen of te sms’en.
De medewerkers proberen zo snel mogelijk het bericht te beantwoorden, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De stad verstuurt zelf geen privacygevoelige informatie via WhatsApp.

“We willen de dienstverlening voor onze inwoners goed en toegankelijk organiseren”, zegt burgemeester Vints.
“En om dat vorm te geven moet je goed blijven luisteren hoe mensen het liefst zelf communiceren. Net zoals bij onze stadsapp kunnen we nu beter peilen wat er leeft in Beringen en interactief communiceren met onze inwoners. Daar spelen we als stad graag op in”.

In de nabije toekomst zullen we ook met zendlijsten binnen Whatsapp werken  voor grotere evenementen zoals de ‘Baloise Belgium Tour’.
Geïnteresseerden kunnen zich abonneren op deze zendlijst door een berichtje sturen via het Whatsapp-nummer met als boodschap ‘Inschrijving zendlijst Baloise Belgium Tour’. Ze krijgen dan alle info over het parcours, de parkeermogelijkheden, …

Whats wat?
WhatsApp is een gratis berichtendienst voor smartphones. Je kan de app downloaden via de bekendste appstores.
WhatsApp leest de telefoonnummers uit je adresboek en voegt deze toe aan je WhatsApp-contactenlijst.

Uitgelicht