Lokale Helden op creatieve hotspot Lutgart!

Lokale Helden op creatieve hotspot Lutgart!

Op vrijdag 26 april slaan CultuurCentraal (CC Beringen, CC Casino Houthalen, CC Leopoldsburg en GC Tentakel Zonhoven), de dienst Jeugd & Sport Beringen,  jeugdhuis Club 9, jeugdclub Beverlo en jeugdhuis Nachtwacht de handen in elkaar voor de 4de editie van Lokale Helden.
Lokale Helden is een initiatief van Poppunt, het Vlaamse aanspreekpunt voor muzikanten, dj’s en producers, en staat ondertussen bekend als het grootste muziekfeest van Vlaanderen en Brussel.
Creatieve en heldhaftige hotspot voor deze editie is het voormalig scholencomplex Sinte-Lutgart in Beringen.

“Als stadsbestuur dragen we onze muziekscene een warm hart toe, en willen we onze lokale helden aan een zo breed mogelijk publiek tonen. Op 26 april kan je in Beringen tijdens Lokale Helden verschillende lokale bands, dj's en performers ontdekken. Voor deze editie plaatsen we niet alleen het lokaal muzikaal talent in de kijker, maar hebben we het programma ook opengetrokken naar workshops, een expo en lokaal ondernemerschap”, aldus schepen van cultuur An Moons.

“Lutgart is als toekomstige beleef- en creatieplek dé ideale locatie om lokale artiesten te ontdekken. Deze plek ligt ook centraal in Beringen, is gekend bij de jeugd en wordt binnenkort omgetoverd tot een creatieve hotspot waar beginnende ondernemers, kunstenaars en verenigingen samen kunnen experimenteren”, vertelt schepen An Moons.

Belangrijk gegeven is ook dat we i.s.m. Club 9 inspiratiesessies organiseren met als titel ‘Lokale Ondernemershelden’.
“Deze inspiratiesessies zijn een eerste stap om jongeren te informeren over de mogelijke begeleidingstrajecten naar creatief ondernemerschap waar Club 9 hen gratis in kan ondersteunen. Dit kadert volgens ons perfect in de visie van de Lutgartsite en daarom ook dat Lokale Helden een mooie aanzet is om de Lutgartsite in de kijker te plaatsen en te laten zien wat de mogelijkheden en het talent in Beringen (en omstreken) zijn”, weet schepen Jessie De Weyer.

Lokale Helden start om 15.30 uur en eindigt om 3.00 uur.
De toegang is gratis en je kan de site bereiken via Stadwal, waar de toegangspoort van de voormalige fietsenstalling is.
Parkeren kan aan het kerkhof en aan de parking van Stadswal zelf.

Er is een heel programma samengesteld. Zo is er na de laatste schoolbel een After School Party van 15.30 -16.30 uur met TCHAOW.
Bands starten vanaf 19.00 uur in de voormalige refter: Being Noble - Leandro - King Low - Skyline After Friday - Zenith Band
De Dj's beginnen vanaf 20.30 uur met o.a. mK7 - Equality Soundsystem - DJ flippin double - Lexicon -  t-sound - Digital Noise - Native Beats
Er is ook een Expo & kortfilm met Kristine Peeters, Dino de Maggio en Kaan Ilbas.
Verder worden er ook de nodige workshops voorzien zoals Slackline, Zeefdruk (WCTS), Lokale ondernemershelden (DIY Deluxe), Amuse, Tekenbooth (WCTS), Circusshow (WCTS) en het Project N8W8.

Uitgelicht