Beringen wielerstad - De slotetappe van de ‘Baloise Belgium Tour’ 2019 komt naar Beringen!

Beringen wielerstad - De slotetappe van de ‘Baloise Belgium Tour’ 2019 komt naar Beringen!

Beringen en sporten gaan steeds meer hand in hand. Dat bewees onze sportdienst eind december al met het behalen van de #sportersbelevenmeer award van Sport Vlaanderen. Daarnaast werden we ook winnaar in de categorie 'sporten in de natuur' met de
G-watersportdag. Beringen is meer dan een mijnstad…wij zijn ook sport, toerisme en avontuur.
Steeds meer toeristen en sportievelingen vinden de weg naar Beringen.

Ook in 2019 willen we de Beringenaar ondersteunen tot bewegen en ook sport in al haar facetten laten beleven. De beleving zien we dit jaar wat grootser. Beringen is al enkele jaren gekend als een evenementenstad met traditionele topevenementen zoals Paal op Stelten, Bruegel in Beringen en de Mijnhappening.  Maar Beringen wil de komende jaren ook innoveren in haar evenementenaanbod.

Met enige trots kunnen we aankondigen dat Beringen dit jaar gaststad zal zijn voor de slotetappe van de Baloise Belgium Tour.  “Ik ben bijzonder blij dat Beringen de aankomst van deze prestigieuze wielerronde mag organiseren”, zegt burgemeester Thomas Vints. “Beringen is een bruisende stad waarin tal van activiteiten hun plaats veroverd hebben. Met de nieuwe bestuursploeg hebben we de ambitie om grote (sport)evenementen naar onze stad te halen en met dit event halen we meteen een nationale topper in huis. Zo willen we als stad nog meer ons dynamisch en sportief imago uitdragen.”

De finale van de 89e editie van de Baloise Belgium Tour, het vijfdaags wielerevent, vindt plaats op zondag 16 juni. Dit is de grootste Belgische etappewedstrijd met deelname van alle belangrijke World Tour en Pro - Continentale ploegen. Deze slotetappe kan op heel wat belangstelling van wielerliefhebbers, van jong tot oud, rekenen.

Dit evenement zal ook zorgen voor een enorme visibiliteit voor Beringen door de live-uitzending van de lokale rondes in Beringen op de zenders Sporza, Eurosport en RTBF. “Ik ga ervan uit dat dit nieuwe evenement Beringen schitterend in beeld zal brengen en ervoor zal zorgen men ver buiten de landsgrenzen, Beringen en al haar toeristische troeven gaat ontdekken”, stelt schepen van toerisme en evenementen Werner Janssen.  
Belangrijk voor Beringen zijn natuurlijk de lokale rondes die onze stad ook met elkaar moet verbinden. We willen zoveel mogelijk van Beringen laten zien. Het parcours voor de slotetappe, de lokale rondes en de finishlocatie worden nog verder uitgewerkt in samenspraak met Golazo en de koersdirectie.

“Vlamingen zijn gek op wielrennen en ook Beringen wil verder bouwen aan haar imago van een sportieve wielerstad,” stelt schepen van sport Tijs Lemmens. ”Naast het unieke moutainbikeparcours op de mijnterrils en kilometers functionele en recreatieve fietspaden is Beringen al enkele jaren de thuishaven van  Flanders’s Bike Valley, het innovatiecentrum van Ridley Bikes en BioRacer, waar de wetenschappelijke ondersteuning van de wielerwereld nog meer kracht bijgezet in o.a. de windtunnel. Dit evenement sluit hier mooi op aan.”

Dit sportevenement wordt door de stad Beringen georganiseerd in samenwerking met Golazo die tevens hun thuisbasis hebben in Beringen. De stad kijkt uit naar deze eerste projectmatige samenwerking met Golazo die de komende jaren verder kan uitgroeien tot een meer structurele samenwerking in de sector van sportevenementen. Ook de vzw Toerisme Beringen zorgt voor de nodige ondersteuning van dit evenement. De stad Beringen zal voor dit evenement ook nog op zoek gaan naar een aantal lokale partners die dit mee willen ondersteunen.

Uitgelicht