Perforto, tentoonstelling over oorlog en geweld

Perforto, tentoonstelling over oorlog en geweld

Na de Eerste Wereldoorlog werd er in Diksmuide een monument geplaatst met de woorden ‘nooit meer oorlog’, in de vier talen van de strijdende partijen.
Lang heeft het niet geduurd vooraleer diezelfde landen weer in strijd waren met elkaar. Het lijkt wel alsof ruzie maken, pesten, geweld, misbruik, oorlog … eigen zijn aan de mens.

“Kunstenaars reageerden in verschillende stijlen tijdens en vlak na de Eerste Wereldoorlog, maar ook de dag van vandaag reageren kunstenaars op al het geweld dat in de wereld plaatsvindt. De kunstenaars die deelnemen aan deze tentoonstelling, zijn: Niels Cleuren, Alexandra Cool, Krist Depuydt, Marijke Henkens, Tjen Heyligen, Bert Koeck, Ine Lammers, Guido Luckermans, Annie Postelmans, Frédérique Rennuit, Eline ’t Sant, Geert Vanhoovels, Hilde Vanhove en Gido Vanlessen” zegt schepen Patrick Witters.

Perforto betekent geweld in het Esperanto: een universeel woord voor een universeel thema. De gelijknamige tentoonstelling toont geselecteerd werk van Belgische kunstenaars die rond dit thema werken.

Dankzij de samenwerking met CultuurCentraal  reist een selectie van deze tentoonstelling van CC Beringen door naar CC Leopoldsburg.

 

23 september tot 14 oktober in Casino Beringen
Alle dagen open van 14 uur tot 17 uur, behalve op vrijdag en zaterdag

Uitgelicht