Dag van de Kinderbegeleider

Dag van de Kinderbegeleider

"Wat leuk dat jij al zelf je veter knoopt".  "Hier, een knuffel en een kus omdat je zo je best hebt gedaan met tekenen". "Wauw, hoe knap dat je Wouter hielp met zijn druifjes." Elke dag weer geven kinderbegeleiders in de kinderopvang complimenten aan de kinderen. Die complimenten doen kinderen groeien, in hun ontwikkeling en in hun zelfvertrouwen.

Op vrijdag 12 oktober, Dag van de Kinderbegeleider, doen we het even andersom. Dan krijgen de kinderbegeleiders de complimenten.

Dagelijks zetten kinderbegeleiders in een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of als onthaalouder zich in om van de kinderopvang een fijne en warme plek te maken waar elk kind zich goed voelt. Kinderbegeleiders verzinnen activiteiten, geven speelimpulsen, verzorgen, luisteren, zingen liedjes, maken tussendoortjes klaar en spelen. Maar ze ruimen ook op, vertellen verhalen, troosten, vergaderen, regelen de administratie, gaan op vorming om bij te leren en denken na over hoe het nog plezanter kan voor élk kind!

De Lokale Adviesraad Kinderopvang van de stad Beringen wil op 12 oktober alle kinderbegeleid(st)ers persoonlijk bedanken en verpakt haar complimentjes in een gezonde fruitmand! Een attentie om samen van te genieten met de kinderen.

Thomas Vints, schepen van welzijn en educatie neemt het voortouw. Hij bezorgt een aantal fruitmanden persoonlijk en hij nodigt ouders en kinderen bovendien uit om op de “Dag van de Kinderbegeleider” ook hun waardering te tonen. Geef jouw onthaalouder, kinderdagverblijf, begeleidster in de (buitenschoolse) kinderopvang op 12 oktober een persoonlijk complimentje!  Zeg waarvoor jij hen dankbaar bent. Wat maakt dat jij je kinderen met een gerust gevoel bij hem of haar achterlaat? Waar blinkt hij/zij in uit? Een blijk van appreciatie, recht uit het hart!

Complimentjes delen kan op sociale media #dagvandekinderbegeleider.

Uitgelicht