Solidariteit met HIV-patiënten op de Wereldaidsdag

Solidariteit met HIV-patiënten op de Wereldaidsdag

Zaterdag 1 december is het Wereldaidsdag. Een internationale dag die gericht is op de bewustwording omtrent aids. Er wordt opgeroepen om dan een rood lintje op te spelden. Wat het internationaal aanvaarde symbool is voor solidariteit met mensen met hiv of aids.

Het Regenbooghuis in Hasselt breidt naar aanleiding van de Wereldaidsdag een 500 meter lange sjaal. Dit deden ze niet alleen. Heel wat Limburgse organisaties namen hun breinaald in de aanslag
“In Beringen breidde negen dames van Okra Paal 72 meter rode sjaals voor het Regenbooghuis. Een prachtig gebaar. Het is mooi om te zien hoe mensen zich spontaan engageren voor deze actie,” zegt schepen Thomas Vints.
Op 1 december kan je tussen 11.00 uur en 14.30 uur de 500 meter lange sjaal bewonderen, in de vorm van een lintje tussen de Grote Markt en de Melderstraat in Hasselt.

CAD Limburg organiseert op woensdag 12 december, in samenwerking met U-Hasselt, in Beringen een project, waarbij mensen zicht gratis kunnen testen op Hepatitis B, C, maar ook op het aidsvirus.
De mobilehome doet zijn ronde langs Buurthuis Steenveld te Koersel (10.00 uur – 12.30 uur) en de parking naast het Vijgenblad te Beringen Centrum (13.00 uur – 16.00 uur).
Op die manier tracht men ziektes vroegtijdig op te sporen, en indien nodig blijkt, een gezondheidstraject af te leggen met deze personen.

Bijna dagelijks krijgen 3 mensen in België te horen dat ze seropositief zijn. Op 1 december staan we stil bij de gevolgen van deze ziekte en vragen we meer solidariteit met aidspatiënten.
Op die manier moet het taboe worden doorbroken. Wat kan jij doen op deze dag? Draag een rood lintje, zet een rood lintje op je profielfoto, geef les over het onderwerp of maak een filmpje. Samen staan we sterker.

Uitgelicht