Beringen steunt slachtoffers van aardbeving en tsunami Indonesië via Consortium 12 - 12

Beringen steunt slachtoffers van aardbeving en tsunami Indonesië via Consortium 12 - 12

Op vrijdag 28 september werd het noorden van het eiland Sulawesi in Indonesië getroffen door een zware aardbeving gevolgd door een tsunami. Op 1 oktober lanceerde het Consortium 12-12, een nationale oproep voor de slachtoffers in Indonesië, waarbij ze aan lokale besturen vragen om een bijdrage te leveren.
“De tol van de aardbeving en de tsunami is zwaar. Meer dan 2.000 doden. Meer dan 1.000 mensen vermist. Meer dan 200.000 ontheemden“ vertelt schepen van Welzijn Thomas Vints. “We kunnen niet blind toekijken terwijl miljoenen mensen lijden. Daarom komt het stadsbestuur tegemoet aan de oproep van Consortium 12 - 12 en voorzien we een donatie van 2.500 euro.”

Consortium 12 -12 is een platform dat bestaat uit 7 grote ngo’s die actief zijn op het gebied van humanitaire noodhulp: Caritas International, het Rode Kruis, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Plan België en UNICEF België.
De acties van de leden worden vooral toegespitst op de hoogste noden: verdeling van voedsel, drinkwatervoorziening en verbetering van sanitair en hygiëne, gezondheidszorg en psychosociale bijstand, en bescherming van kwetsbare groepen (kinderen, vrouwen, …)

Wil jij ook graag een bijdrage leveren?
Je kan een individuele gift aan het consortium storten op rekening BE19 0000 0000 12-12. Voor giften vanaf € 40 ontvang je een fiscaal attest.
Meer info via www.1212.be.

Uitgelicht