Galerijfeesten 2018: Proeven van een mix aan culturen

Galerijfeesten 2018: Proeven van een mix aan culturen

Hou zondag 13 mei alvast vrij in je agenda! Want ook dit jaar  zijn het dan Galerijfeesten in Beringen. Die dag kan je kennismaken met de verenigingen van de Interculturele Raad en hun lokale partners in Beringen-Mijn.

Tussen 13.00 en 18.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Sint-Theodarduskerk, op de hoek van de Koolmijnlaan en de Kerkstraat. In het historische decor van de Galerijen van de Mijnkathedraal in Beringen-Mijn ontmoet je de diverse culturen die Beringen rijk is. De organisatie is in handen van de Interculturele Raad, in samenwerking met de stad.

“In de galerijen zorgen de verenigingen voor een cocktail van hapjes, drankjes en amusement. Je kan letterlijk proeven van de mix aan culturen,” zegt schepen van Welzijn en Educatie, Thomas Vints enthousiast.

De Galerijfeesten worden feestelijk gekaderd met spetterende optredens van verschillende lokale muzikanten. Voor de kleintjes is er animatie voorzien. Zij kunnen zich uitleven op springkastelen, zich laten betoveren bij de grime of mooi laten versieren met plaktattoos. Bovendien zijn er met een kleurwedstrijd leuke prijsjes te winnen. De toegang is gratis!

Tot dan!

Uitgelicht