Beringen hangt regenboogvlag uit

Beringen hangt regenboogvlag uit

Samen met 309 andere Vlaamse steden en gemeenten hangt de stad Beringen de regenboogvlag uit op 17 mei. Die dag is het Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT).

Op 17 mei worden overal ter wereld acties georganiseerd om aandacht te vragen voor discriminatie van holebi’s en transgenders. In Vlaanderen roept de koepelorganisatie Cavaria de steden en gemeenten op om de regenboogvlag uit te hangen. “We gaan graag in op deze vraag,”  zegt schepen Thomas Vints. “Met dit eenvoudige gebaar tonen we dat we begaan zijn met al onze inwoners, ook met holebi’s en transgenders. Hierbij uit de stad zich als tolerante samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn. In Beringen zal de regenboogvlag wapperen aan het administratief centrum.”

Holebi’s en transgenders die steun zoeken kunnen terecht bij de Holebifoon T 0800 99 533. Zij die discriminatie ervaren omwille van hun gender, of mensen die hiervan getuige zijn, kunnen na afspraak terecht bij UNIA in Hasselt (T 011 23 94 72 - hasselt@unia.be). Beide zijn gratis.

Uitgelicht