Opening tentoonstelling ‘Poëzie & Kunst’

Opening tentoonstelling ‘Poëzie & Kunst’

Om poëzie- en kunstbeleving bij onze jongeren te stimuleren organiseren we in Beringen voor de tweede keer het project ‘Poëzie & Kunst’. “Dit project is een samenwerking van de stad met de Beringse scholen en de Academie Beeldende Kunsten van Heusden-Zolder waarbij poëzie en kunst centraal staan,” legt Patrick Witters, schepen van Cultuur uit.

“Aan de eerste editie 2016-2017 werkten bijna 1000 leerlingen van 7 lagere scholen mee. Onze start was daarmee bijzonder geslaagd,” zegt een trotse schepen van Vrije Tijd, Dave Schops.

Ook voor deze tweede editie kropen 17 klassen van 7 basisscholen en 4 klassen van VIBO Sint-Barbara in de pen. De leerlingen van VBS Het Mozaiëk, VBS Picardschool, VBS ’t Klavertje, SBS De Hoeksteen, De Opaal, De Berk, SBS Koersel en VIBO Sint-Barbara schreven mooie gedichtjes met als thema ‘sprookjes’. De leerlingen van de academie toverden deze gedichten om tot een tekening, schilderij of een fantasierijk kunstwerkje.

Zondag 11 maart om 13.30 uur is de feestelijke opening in de galerij van Casino Beringen. Vanaf dan zijn de gedichten en kunstwerken te bewonderen tijdens de openingsuren van CC Beringen en op zondag 18 maart en zondag 25 maart van 14.00 tot 17.00 uur.

Iedereen van harte welkom!

Uitgelicht