Werken in Beringen

Werken in Beringen

Op de gemeenteraad van 25 juni werden twee dossiers over wegenwerken goedgekeurd.

Fietspaden en riolering in de Sportlaan. “De huidige fietspaden zijn in erbarmelijke staat en de vernieuwing ervan stond hoog op de agenda. De nieuwe fietspaden worden breder en ook verhoogd aangelegd om de veiligheid van de fietsers te vergroten. Er is besloten om gelijktijdig met deze werken ook de riolering gescheiden aan te leggen, zodat de weg maar één keer moet opgebroken worden,” zegt schepen Jean Vanhees. Alle woningen langs de Sportlaan zullen hun afval- en regenwater gescheiden naar de straat moeten brengen, zodat het afzonderlijk kan opgevangen en afgevoerd worden. De kostprijs van de werken wordt geraamd op 1,2 miljoen euro.

Fietspaden en riolering langs de Nieuwendijk. “Het betreft hier de laatste fase van het project dat van Beverlo-centrum tot Koersel nieuwe, brede en veilige fietspaden voorziet aan beide zijden van de weg. In een eerste fase werd het gedeelte van Beverlo tot Korspel aangelegd. Daarna kwam in Koersel het stuk langs de Bredonkstraat aan de beurt en nu volgt het overgebleven deel van de Nieuwendijk.  Waar de woningen hun afval- en regenwater nog niet hadden afgekoppeld, wordt ook bijkomende gescheiden riolering aangelegd. De kostprijs van deze werken wordt geraamd op 4,9 miljoen euro,” besluit de schepen.

De aanbestedingsprocedure voor beide dossiers wordt nu opgestart, zodat binnen enkele maanden met de uitvoering van de werken wordt gestart. In de loop van augustus zullen de werken aan de Molendijk afgerond zijn.

Uitgelicht