Zorgeloos (ver)huren - een ontmoeting met experten

Zorgeloos (ver)huren - een ontmoeting met experten

Het woonloket van de stad Beringen en de gemeente Ham organiseert een ontmoeting met experten over zorgeloos verhuren.

Wil je een woning verhuren? Ben je een immo professional? Wil je meer weten over de rechten en plichten van huurder en verhuurder? Heb je een woning opgenomen in het leegstandsregister? Dan is deze ontmoeting met experten een echte must.

Een huurwoning moet voldoen aan kwaliteitseisen: isolatie, dubbel glas, minimumoppervlakte, rookmelder. Wonen Vlaanderen doet de uitleg. “Zo willen Beringen en Ham verhuurders ondersteunen om kwaliteitsvolle woningen te verhuren én heffingen te vermijden,” legt Anne Wouters-Cuypers, schepen van huisvesting uit.

Verhuren kan intensief zijn. Het sociaal verhuurkantoor SVPWL geeft uitleg over hun dienstverlening. En wat zijn de ervaringen van andere verhuurders met het sociaal verhuurkantoor? Ook dat kom je te weten.

Een goed begrip tussen huurder en verhuurder, duidelijke afspraken, een geregistreerd huurcontract en een goede plaatsbeschrijving zijn tips om een goede (ver)huurder te zijn. Het huurderssyndicaat komt een toelichting geven over de rechten en plichten van de (ver)huurder.

Het woonloket geeft een woordje uitleg bij de premies voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie, ramen of  een verwarmingsketel.

Bij een drankje is er nadien ruim tijd om de experten meer uitleg te vragen, om vragen te stellen of om een afspraak te maken met het woonloket of één van de andere partners. Een dienstverlening van HaBer – Wonen in Ham en Beringen, i.s.m. Vlaanderen, Provincie Limburg, SVK Svwpl, Huurderssyndicaat.

Iedereen van harte welkom!

Donderdag 22 februari van 19.30 uur  tot  21.30 uur

OC De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18, 3583 Beringen

Inschrijven: wonen@beringen.be of T 011 340 308

Uitgelicht