Nieuw streekgerecht ‘Berrings Keeske’ voorgesteld op Halfoogstfeesten

Nieuw streekgerecht ‘Berrings Keeske’ voorgesteld op Halfoogstfeesten

Tijdens de Halfoogstfeesten in Beverlo kan je op zaterdag 11 augustus proeven van een nieuw streekgerecht: het ‘Berrings Keeske’, een lekkere kroket van geitenkaas gevuld met een gelei van blauwe bessen.

De Halfoogstfeesten in Beverlo (Beringen) op 11 en 12 augustus staan in het teken van bier, cocktails en lekkere hapjes. “De ‘Preuverkesmarkt’ is een van de nieuwigheden in het concept. Stijlvol ingerichte kraampjes en foodtrucks met gerechten van ver en dichtbij. Een opvallende aanwezige is chef-kok  Wilfried Beliën die samen met Toerisme Beringen een nieuw streekgerecht voorstelt: het Berrings Keeske” zegt schepen Gilbert Lambrechts.

Het Berrings Keeske is een knapperige kroket van geitenkaas gevuld met zelfbereide gelei van blauwe bessen en wordt geserveerd op een slaatje van waterkers, fijne frisée, gemarineerde radijsjes en enkele blauwe bessen besprenkeld met een honingvinaigrette.
De geitenkaas haalt Wilfried bij ’t Kasteeltje in Beverlo, net zoals de honing voor de vinaigrette. De blauwe bessen komen van Blueberry Fields en voor de salade gebruikt hij waterkers van St-Lucie uit Lauw.
Het Berrings Keeske is een vegetarisch gerecht en kan zowel als voor- of als hoofdgerecht gebruikt worden. Het best serveer je het met het Berings Koolputtersbier Goud of Zwart.

Smakelijk!

Info:
www.halfoogstfeestenbeverlo.be
toerisme@beringen.be
011 42 15 52

Uitgelicht