Wint Beringen de titel ‘Actiefste stad’?

Wint Beringen de titel ‘Actiefste stad’?

De ganse maand mei organiseert  het Vlaams Instituut voor Gezond Leven samen met  de Vlaamse LOGO’s (Lokaal Gezondheidsoverleg) voor de 3de keer de 10 000 stappen clash.

Alle deelnemende steden en gemeenten stappen virtueel de wereld rond onder het motto: een kleine stap voor de mens ….. een grote stap voor je gezondheid!

“De stedelijke gezondheidsraad schreef Beringen in om deel te nemen en op die manier mee te dingen naar de titel van actiefste stad,” zegt Thomas Vints, schepen van Welzijn.

Iedereen kan in mei 2018 dagelijks zijn aantal stappen registeren via de app of op www.10000stappen.be.

Stap de 10.000-stappenroute in Beringen!

Sven Ornelis is het gezicht van deze campagne en zal het goede voorbeeld geven. Hij is de ideale persoon om de Vlaming te tonen hoe ze 10.000 stappen kunnen halen zonder veel extra tijd te moeten vrijmaken.

“Ik ben helemaal klaar om samen met alle Vlamingen deze uitdaging aan te gaan,” aldus Sven Ornelis.

De Vlaming beweegt te weinig. En daarom is het belangrijk om mensen op een laagdrempelige manier aan het bewegen te krijgen. Stappen en bij uitbreiding wandelen is een goede manier.

Aan de toeristische dienst vertrekt een 10.000-stappenroute! Op deze mooie wandeling kom je heel wat bezienswaardigheden tegen en leer je Beringen op een andere manier kennen!

“Uiteraard zijn er nog heel wat andere prachtige wandelroutes zoals de Paalse Plas in Paal, Koersels Kapelleke  en de Vallei van de Zwarte Beek in Koersel, de Motbemden,… ” besluit schepen Thomas Vints.

Meer info: toeristisch onthaal, Koolmijnlaan 203  of T 011 42 15 52 of via mail toerisme@beringen.be.

Veel stapplezier!

Uitgelicht