Beringen, meer dan mijn stad

Lettertype vergroten?
aA aA aA aA aA
Zoek
Openingsuren
Contactinfo
OCMW
VorigeVolgendePrintenVerstuur linkReageer

Mindermobielencentrale: Anders Mobiel Limburg

Wat is het?

Indien je niet beschikt over eigen vervoer en geen gebruik (meer) kan maken van het openbaar vervoer of niet kan terugvallen op familie, vrienden of kennissen. kan je een autorit aanvragen bij de mindermobielencentrale in het dienstencentrum. De mindermobielencentrale werkt met vrijwilligers die met eigen vervoer instaan voor de verplaatsingen van personen met een mobiliteitsprobleem.
Zo kan de mindermobielencentrale een oplossing bieden om op bezoek te kunnen gaan bij vrienden, te gaan winkelen of naar de bank te gaan, bij de kapster of dokter te geraken enz.

Voor wie?

Inwoners van Beringen die omwille van een handicap, hun leeftijd, gezondheidsproblemen of hun sociale situatie geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of eigen vervoer.

Wat kost het?

Om een beroep te kunnen doen van de diensten van onze vrijwillige chauffeurs, moet je eerst lid worden van de mindermobielencentrale. Hiervoor kan je via het dienstencentrum een afspraak maken met een maatschappelijk assistent. Zij komt op huisbezoek en regelt de nodige formaliteiten.

Indien je een beroep doet op een chauffeur van de mindermobielencentrale, betaal je hem of haar een vergoeding van 0,34 cent per kilometer. De afstand van de woning van de chauffeur tot bij je thuis en terug wordt eveneens aan dit tarief aangerekend.
Indien onze vrijwilliger blijft wachten mag hij/zij de effectieve kost voor een drankconsumptie en/of parkeerkosten aanrekenen.

 

Hoe werkt het?

Indien je een beroep wil doen op een chauffeur van de mindermobielencentrale, vraag je 48 uren op voorhand de rit telefonisch aan op het OCMW. Tijdens het weekend worden er in principe geen ritten gedaan.

Tijdens de rit mag je vergezeld worden door één begeleider.

Voor alle leden van de mindermobielencentrale is een verzekering ‘burgerlijke aansprakelijkheid' afgesloten. Begeleiders die je vergezellen, zijn niet verzekerd via de mindermobielencentrale.

 

Contact

Dienstencentrum De Klitsberg

Klitsbergwijk 29
3583 Beringen

tel. 011 44 95 00

dienstencentrum@beringen.be

Openingsuren

Maandag  10 - 16.30 uur 
Dinsdag10 - 16.30 uur
Woensdag10 - 16.30 uur
Donderdag10 - 16.30 uur
Vrijdag10 - 16.30 uur

 

 


Contactpersonen

Mindermobielencentrale Anders Mobiel Limburg
mindermobielencentrale@beringen.be