Beringen, meer dan mijn stad

Lettertype vergroten?
aA aA aA aA aA
Zoek
Openingsuren
Contactinfo
OCMW
VorigeVolgendePrintenVerstuur linkReageer

Nieuws: Gemeenschapswachten voeren fietscontroles uit bij De Beerring


» meer nieuws


fietscontroleIn kader van de autoluwe schoolweek bij basisschool De Beerring voerden de gemeenschapswachten vandaag een fietscontrole uit. De fietscontrole, een technisch nazicht van de fiets, gebeurt aan de hand van een fietscontrolekaart. Op deze controlekaart worden eventuele technische mankementen van de fiets aangeduid. Vervolgens kan de controlekaart gebruikt worden om de fiets in orde te brengen. Maar liefst 319 fietsen werden gecontroleerd.  154 vertoonden een of meerdere gebreken. Het ging hierbij om kleine maar daarom niet onbelangrijke mankementen zoals het ontbreken van een bel of reflectoren, slecht functioneren van de remmen, ed.

 “Vanuit het stadsbestuur vinden we het belangrijk dat de schoolgaande kinderen en jongeren zich veilig in het verkeer kunnen begeven. Een fiets die technisch in orde is, draagt hiertoe bij.” stelt schepen Thomas Vints.  “Met veel plezier komen onze gemeenschapswachten naar de scholen om een controle uit te voeren. Wij nodigen scholen dan ook uit om van dit aanbod gebruik te maken. Zo kunnen we samen inzetten op de veiligheid van onze scholieren”.    

Meer info of een fietscontrole aanvragen: dienst gemeenschapswachten – T 011 430 357 of via lieselot.coppens@beringen.be.

 

Thomas Vints

Schepen van welzijn en educatie