Beringen, meer dan mijn stad

Lettertype vergroten?
aA aA aA aA aA
Zoek
Openingsuren
Contactinfo
OCMW
VorigeVolgendePrintenVerstuur linkReageer

Nieuws: Ontdek de wereld van Turkse Ouderen.


» meer nieuws


Ouder worden we allemaal.
Maar hoe, dat verschilt natuurlijk van mens tot mens.

Hoe boeiend zou het kunnen zijn om eens even te gluren bij de buren en te zien hoe zorg en ouder worden beleefd wordt door de Turkse ouderen in Beringen?

Met dit fotoproject willen we het verhaal vertellen van Turkse Ouderen hier in Beringen.

We stuurden Ann Vanhoudt op pad met fotografe Hatice Baloglu. Samen gingen ze op bezoek bij Turkse Ouderen in Beringen en spraken ze met hen over ouder worden en zorg.

Hoe brengen zij hun dag door? Zijn ze georganiseerd binnen verenigingen of zitten ze thuis naar TV te kijken? Zijn er bepaalde verschillen tussen mannen en vrouwen, alleenstaanden, … Wat doen ze als ze op vakantie zijn in Turkije? Waar gaan ze naar de winkel? Waar kunnen ze terecht en vinden ze aansluiting bij een netwerk bij zorgvragen? Is dat onderwerp bespreekbaar en met wie kunnen ze het hierover hebben?

 

Deze simpele vragen zijn de aanleiding voor een project van de Unie van Turkse Verenigingen, In-Dialoog en de stad Beringen.  De Erfgoeddag leent zich met het thema ‘zorg’ dit jaar uitstekend voor dit project. Een perfecte kans om het project voor te stellen.

We presenteren voor u een selectie van twintig foto’s en laten de beelden het verhaal vertellen. We doen dit bewust in de woonzorgcampus Sporenpark. In de schaduw van de Mijn en van de Turkse moskee. Uniek in haar locatie, met een open blik naar de omgeving.

Bovendien is dit een kans om hierover met alle Beringenaren in contact te komen en samen te praten over ouder worden en zorgbeleving.

We zijn heel fier op het resultaat, en de mensen dankbaar voor de open gesprekken die ze met ons hadden.

 

Praktisch:

- om 11 uur: officiële opening van de tentoonstelling, in aanwezigheid van Guy Deelkens (directeur Sporenpark), Thomas Vints (schepen stad Beringen), Yucel Kahraman (namens UTV) – met getuigenis van een deelneemster

- om 14 uur: geleid bezoek aan de moskee en gesprek met de imam rond zorg en zorgbeleving binnen de Turkse Gemeenschap.

 

Je kan deze tentoonstelling vrij en gratis bezoeken in het Sporenpark, het nieuwe Woonzorgcentrum in de Stationstraat op zondag 23 april van 10 tot 17 uur.

Van 24 april tot 4 mei enkel groepsbezoeken mogelijk, na afspraak via mieke.smolders@beringen.be

 

 

Thomas Vints

Schepen Welzijn en Educatie