Beringen, meer dan mijn stad

Lettertype vergroten?
aA aA aA aA aA
Zoek
Openingsuren
Contactinfo
OCMW
VorigeVolgendePrintenVerstuur linkReageer

Nieuws: Knippen van de August Cuppensstraat


» meer nieuws


 

Op 14 april 2016 heeft college van burgemeester en schepenen beslist om de August Cuppensstraat te knippen voor gemotoriseerd verkeer, naar aanleiding van de verhuis van de scholen naar de scholencampus en de ontwikkelingen op de voormalige zwembadsite.

In zitting van 9 februari 2017 heeft het college beslist om deze knip in 2 fases te organiseren. In een eerste fase zal er éénrichtingsverkeer ingevoerd worden in de August Cuppensstraat tussen de Koolmijnlaan en de Blijkstraat, in de richting van de Blijkstraat. Tevens zal er éénrichtingsverkeer worden ingevoerd in de Blijkstraat richting de O.L.V.-straat. In de A. Cuppensstraat en de Blijkstraat zal een kiss & ride-zone voorzien worden. In de Burgemeester Geyskensstraat zullen de parkeerplaatsen die op de rijweg gelegen zijn, verwijderd worden.

In een tweede fase, uitgevoerd vanaf het moment dat de parking aan de A. Cuppensstraat klaar is, zal de A. Cuppensstraat worden geknipt zodat er een autovrij plein ontstaat ter hoogte van de

Bogaarsveldstraat. Ook zal er dan een éénrichtingsverkeer worden ingesteld in de A. Cuppensstraat tussen de Burgemeester Geyskensstraat en de Blijkstraat in de richting van de Blijkstraat.

In overleg met de scholengemeenschap is bepaald dat fase 1 wordt ingevoerd in de week van 3 april (paasvakantie). De timing voor fase 2 wordt later gecommuniceerd.