Beringen, meer dan mijn stad

Lettertype vergroten?
aA aA aA aA aA
Zoek
Openingsuren
Contactinfo
OCMW
VorigeVolgendePrintenVerstuur linkReageer

Juriste

De jurist van het OCMW ondersteunt als stafmedewerker de secretaris én de diverse diensten van het OCMW.

Zij behandelt onder andere de beroepen tegen de beslissingen van het OCMW voor de arbeidsrechtbank, volgt de dossiers collectieve schuldenregeling op en vertegenwoordigt het OCMW in deze dossiers voor de beslagrechtbank en/of arbeidsrechtbank.

Zij houdt zich ook bezig met patrimonium, contractenrecht, enz.

 

Daarnaast kunnen de verschillende diensten met allerhande juridische vragen bij haar aankloppen.

De jurist houdt geen spreekuur. Je kan met andere woorden niet rechtstreeks met je juridische vragen bij haar terecht. Met een hulpvraag of vraag om info kan je uiteraard wel terecht bij een maatschappelijk assistent die indien nodig het advies van de jurist inroept.

 

Met juridische vragen kan je ook (kosteloos) terecht op de zitdagen die doorgaan op het vredegerecht. Elke eerste en derde woensdag van de maand van 16.30 uur tot 18.00 uur en elke tweede en vierde woensdag van de maand van 11.30 uur tot 13.00 uur houden twee advocaten van de balie van Hasselt daar een zitdag (eerste lijnsbijstand).

 

Personen met een beperkt inkomen kunnen een pro-Deoadvocaat aanvragen (tweedelijnsbijstand). Je kan hiervoor terecht bij het Bureau voor Juridische Bijstand te Hasselt, op de zitdagen op het vredegerecht of op de sociale dienst van het OCMW Beringen.

Voor meer uitleg over juridische eerste of tweede lijnsbijstand klik hier.


Als je juridische documentatie zoekt over een bepaald onderwerp uit het Belgisch recht of de oplossing zoekt voor een juridisch probleem en je weet niet waar beginnen, kunnen de websites www.advocaat.be, www.notaris.be, www.gerechtsdeurwaarder.be en www.rechtslinks.be je reeds een eind op weg helpen.