Nacht van de bib

Nacht van de bib

Nacht van de Bib: gratis avondfestival op zaterdag 28 oktober, van 17 tot 24 uur

De Nacht van de Bib wordt het orgelpunt van de feestelijkheden omtrent 20 jaar Boekentoren, ofwel 20 jaar bibliotheek in de Graaf van Loonstraat.

In de afgelopen twee decennia werd de Beringse bibliotheek op de kaart gezet als een bruisend centrum van informatie, educatie, cultuur en ontspanning. Beringen kan prat gaan op een eigentijdse bibliotheek die de nieuwe uitdagingen op de voet volgt en een grote uitstraling geniet, tot ver buiten de gemeentegrenzen. Met de geplande uitbreiding van de bibliotheek de volgende jaren, zal zij nog beter kunnen tegemoetkomen aan de nieuwe noden en haar rol van actor in de lokale gemeenschap nog beter kunnen opnemen.

Gevarieerd programma

“De bib is er voor iedereen.  Zo ook de Nacht van de Bib, een gratis avondfestival met een gevarieerd programma rond boeken en muziek en met een sterke Beringse toets,” zegt schepen Dave Schops.

Om 17 uur zal Dave Schops, schepen van bibliotheek, voorlezen uit De Cowboyter van Dimitri Leue en Tom Schoonoghe (in plaats van de burgemeester die verhinderd is).

Vanaf 17.30u is iedereen welkom voor een korte toespraak en een gratis glas. Aansluitend krijgen we een concert van het Kafkoor, zeg maar een uit de kluiten gewassen koor met Stalse roots. Zij waren van de partij bij de opening in 1997, maakten toen een speciaal ‘biblied’ en hebben beloofd dat ook nu te doen.

Om 20 uur verwelkomen we Bart Demyttenaere, een veelzijdige schrijver die na de nodige omzwervingen weer in Beringen woont. Hij vertelt in avant-première over zijn volgende boek, waarvoor hij op zoek ging naar de Congolese connectie in zijn familie.

Om 21.30u beklimt de Beverlose Voice-winnaar Glenn Claes het podium voor wat ongetwijfeld een memorabel concert wordt.

Hekkensluiters zijn Twangerang, een prettig gestoorde surfband met onze medewerker Bert op de drums.

Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis en inschrijven is niet nodig. Leuke bijkomstigheid: vanwege het begin van de wintertijd krijg je die nacht een uur cadeau.

Tegelijk met Beringen, organiseert ook Bilzen een Nacht van de Bib (tweede editie). Voor hun programma kan je terecht op www.nachtvandebib.be.

Meer details over de Beringse Nacht van de Bib vind je op beringen.bibliotheek.be.

Dave Schops

schepen van de bibliotheek


Meer nieuws

Uitgelicht